Πλατεία Ομονοίας – Μπακογιάννης: Μπορεί να βγήκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων ζητώντας συγνώμη αλλά δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο ίδιος δεν το είχε σκεφτεί εκ των προτέρων και πόσο μάλλον ότι ουδείς, έστω και από άλλη παράταξη του Δήμου δεν του είπαν «θα μας δείρει η αστυνομία δήμαρχε, έτσι και συγκεντρωθούμε πολλοί…».

Βέβαια η ΕΛΑΣ και η δημοτική αστυνομία παρακολουθούσαν άπραγοι από μακριά διότι άλλος νόμος ισχύει για τους έφηβους που πίνουν μπύρες στις πλατείες και άλλος νόμος για τους δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας. Το δια ταύτα είναι ότι οι εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Ομονοίας, εν μέσω πανδημίας, προκάλεσαν κύμα σφοδρών αντιδράσεων.

Στην τελετή όπως όλοι είδαμε είχε συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες και να δουν από κοντά τη νέα μορφή ενός από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Στο ίδιο πνεύμα με τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Αθηναίων, θεώρησε πως τα μέτρα και οι συστάσεις κατά του συνωστισμού δεν τον αφορούν, και πως τα σποτάκια της πολιτικής προστασίας αναφέρονται σε όσους μαζεύονται σε πλατείες χωρίς τη συνοδεία αξιωματούχων.

Eπιλεκτικές ευαισθησίες
Οι «επιλεκτικές ευαισθησίες» αρκετών κυβερνητικών, αλλά και «γαλάζιων» ευρύτερα, σε σχέση με τις υγειονομικές προφυλάξεις της πανδημίας και τη διαφορετική αντιμετώπιση, ανάλογα με τη ντύσιμο ή την κοινωνική προέλευση όσων συνωστίζονται, είναι φυσικό επόμενο να κάνει τον κόσμο να αισθάνεται χαζός.

Πέρα από τα ακραία φαινόμενα τυφλής αστυνομικής παρέμβασης που έλαβαν χώρα σε Κυψέλη και Αγία Παρασκευή, πέρα από τις «κραυγές αγωνίας» των στελεχών της ΝΔ και των περί αυτών δημοσιογράφων για “ανευθυνότητα” κατά την κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, είδαμε χθες λοιπόν τον τρελό χαμό στην Ομόνοια, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίσει τις συστάσεις προς τους πολίτες: «Καταλαβαίνουμε την κόπωση όλων, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να τηρούμε αυτούς τους  απλούς κανόνες, τους οποίους δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε γιατί αυτό είναι προς το καλό το δικό μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων και του κοινωνικού συνόλου».

«Κάναμε λάθος» η σημερινή απάντηση Μπακογιάννη

Στις επικρίσεις για το συνωστισμό πολιτών στην Ομόνοια, καθώς άνοιξε την Πέμπτη υπό τη νέα της μορφή, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. Εξηγεί ότι δεν έγιναν εγκαίνια ούτε φιέστα με ομιλίες, και πως και ο ίδιος πήγε μόνο για λίγα λεπτά για να δει το σιντριβάνι να ανοίγει. Αναφέρει επίσης, ότι η δημοτική αστυνομία ήταν παρούσα και από τα μεγάφωνα καλούσε τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους. Φαίνεται ότι ο δήμαρχος επέλεξε να χρεώσει την ευθύνη στους πολίτες που «προσήλθαν αυθόρμητα στην πλατεία». Απλώς ο δήμαρχος «δεν είχε υπολογίσει» πόσο ανεύθυνοι θα αποδειχτούν οι πολίτες. Η ίδια ανευθυνότητα όμως προκάλεσε την έφοδο των ΜΑΤ στην Κυψέλη και την Αγία Παρασκευή…

Αξιωματική Αντιπολίτευση: «Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία»
«Όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνουμε για την πανδημία» σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκέντρωση κόσμου χωρίς προστατευτικά μέτρα και αποστάσεις στην πλατεία Ομονοίας. «Φαίνεται τελικά ότι ο κορονοϊός κολλάει στην Αγία Παρασκευή, κολλάει στην Κυψέλη, αλλά όχι έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια όταν είναι για φιέστα».

Πάντως είναι γεγονός ότι κομμάτι της ενημέρωσης, κρίνει με άλλα μέτρα και σταθμά, τον κάθε πολιτικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις