Χρυσή ΑυγήΤο βράδυ της 7ης Ιουλίου, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση ότι το ακροδεξιό μόρφωμα δεν περνά τον πήχυ του 3%, ως εκ τούτου δεν θα μπει στη νέα Βουλή, η εικόνα στις δηλώσεις του “αρχηγού” μιλούσε από μόνη της. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, πλαισιωνόταν στο κάδρο από πολλά στελέχη, πλην όμως όλα άγνωστα. Δεν στεκόταν δίπλα του κανείς από τους άλλοτε βουλευτές του, τους εν Ελλάδι διάττοντες αστέρες του ακροδεξιού χώρου. Δεν ήταν καν ο άτυπος υπαρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος λίγες εβδομάδες νωρίτερα διεκδικούσε τη δημαρχία της Αθήνας και τα ποσοστά του δεν ήταν όσα προσδοκούσε. Δεν ήταν και ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος.

Το πουλόβερ είχε αρχίσει να ξεχειλώνεται. Η πρώτη ηχηρή αποχώρηση ήταν αυτή του πρωτοπαλίκαρου Γιάννη Λαγού, ο οποίος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής στην προηγηθείσα ευρωκάλπη. Ο Λαγός ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χ.Α. και έμεινε στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο με… νέο φορέα που ίδρυσε ο ίδιος. Είχε φύγει ο Μίχος, ο Γερμενής (γνωστός και ως Καιάδας), ο Ηλιόπουλος. Όλο το πάνθεον των προσωπικοτήτων που συνέθεσαν ό,τι πιο αποκρουστικό έχει δει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η Χρυσή Αυγή έμεινε στο προσκήνιο μόνο λόγω της δίκης των στελεχών της καθώς και της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχε πλέον διολισθήσει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, στο φυσικό της χώρο. Κάποια στελέχη παρέμειναν ενεργά στα social media και στον ακροδεξιό Τύπο, ωστόσο για το ευρύ κοινό μοιάζει πλέον με μια λησμονημένη πολιτική παρένθεση που λέρωσε τον κοινοβουλευτισμό με τις διαρκείς ασχήμιες της.

Σε δημοσίευμα του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δημήτρης Ψαρράς αναφέρει ότι ήρθε η ώρα του Κασιδιάρη να εγκαταλείψει τον μέντορά του Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η πληροφορία για τον Κασιδιάρη υπογραμμίστηκε από την ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» την περασμένη Παρασκευή: «Έντονη φημολογία εδώ και ώρες, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα περί αποχώρησης Κασιδιάρη από την Χρυσή Αυγή».

Δηλωτική, και πώς αλλιώς άλλωστε, ήταν και η αντίδραση του “αρχηγού” του ακροδεξιού μορφώματος, στο Twitter.

Η σχετική ανάρτηση, με ημερομηνία 14 Μαΐου, επαναλαμβάνει όσα είχε πει ο Αρχηγός για την αποχώρηση Λαγού μετά τις περυσινές εκλογές και προσθέτει ότι ισχύουν τα ίδια: «Είχα γράψει αμέσως μετά τις εκλογές: Μια απάντηση σε όσους μιλούν (εκ των υστέρων…) για λάθη. Το μεγάλο μου λάθος που παραδέχομαι ήσασταν εσείς. 14 Μαΐου 2020: Ισχύει!!!».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις