Αντίθετα μια ανάρτηση για την χθεσινή επέτειο δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή. Συγκεκριμένα στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο twitter, αναρτήθηκε την Παρασκευή, ημέρα επετείου της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ, βίντεο από σκηνή της ταινίας «Ζ» του Κ. Γαβρά: «Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα.

Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το “Ζ”, με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με το γνωστό ολίγον μισαλλόδοξο ύφος που καλλιεργεί συστηματικά εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και με δική του ανάρτηση υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο tweet δεν έχει καμία σχέση με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αν’ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να κάνει ανάρτηση σχετικά με τη δολοφονία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η οποία έγινε την ίδια ημερομηνία το 1825.

Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε θερινή φωτό που δημοσίευσε παλαιότερα στους λογαριασμούς του στα social media

«Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα “σαν σήμερα”, γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μπογδάνος.

Βέβαια οι βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις στο κοινοβούλιο και όχι στο twitter αλλά στην κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία δεν υπάρχουν fav, retweet και κυρίως ψηφαλάκια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις