Ο Πρωθυπουργός το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιεί επίσκεψη στον Πειραιά, με αφορμή τη σημερινή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων της εστίασης, προκειμένου να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πελάτες και να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εστίασης, μετά την καραντίνα.

Συνέντευξη στη Ζαχαρέα

Για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας μετά την πανδημία του κορoνοϊού, θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε, Δευτέρα 25/5 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στις 19.45. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά την καραντίνα και τα γεγονότα του κορoνοϊού.

Περιοδείες ανά την Ελλάδα

Εξάλλου ο πρωθυπουργός από αύριο, Τρίτη, ξεκινά νέο γύρο εξορμήσεων στη χώρα, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Διοικητήριο.

Όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου, βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μετά τη δίμηνη διαφορετικότητα λόγω πανδημίας, να επαναφέρει στην καθημερινότητά του την επαφή του με τους πολίτες, παίρνοντας πάνω του την ανάκαμψη και την επιστροφή της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς, με τις προφανείς ιδιομορφίες και τις αναμφίβολα μεγάλες δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες του προς όλους, επειδή «συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα» κατά το προηγούμενο διάστημα και θα τους ζητήσει να τηρήσουν την ίδια στάση, ενώ θα τους καλέσει να βάλουν και πάλι «πλάτη» στην προσπάθεια αντιμετώπισης και της νέας κρίσης, στην οικονομία.

Θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει την υψηλή αποδοχή που έχει στην κοινωνία, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία, θα επιχειρεί να παρουσιάζει συνοπτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες, θα υπεραμύνεται των μέτρων που λαμβάνονται και θα υπογραμμίζει τις προτεραιότητές του, που θα οδηγήσουν στην επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους πολίτες σχετικά με όσα κατηγορούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα εργασιακά και θα μιλήσει για την εμπιστοσύνη που αποκαθίσταται ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις