Τον Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να περπατήσει σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, λίγες ώρες αφότου άνοιξε και ο κλάδος της εστίασης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με καταστηματάρχες και θαμώνες για την προσαρμογή τους στη νέα καθημερινότητα και στους κανόνες υγειονομικής προστασίας που απαιτούνται λόγω της πανδημίας. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες επαναλειτουργούν εδώ και δύο εβδομάδες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου. «Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ότι με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος», ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα να αντισταθμιστεί η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμα ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου ο πρωθυπουργός συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, είχε σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.


Για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας μετά την πανδημία του κορoνοϊού, θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε, Δευτέρα 25/5 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στις 19.45. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά την καραντίνα και τα γεγονότα του κορoνοϊού.


Περιοδείες ανά την Ελλάδα

Εξάλλου ο πρωθυπουργός από αύριο, Τρίτη, ξεκινά νέο γύρο εξορμήσεων στη χώρα, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Διοικητήριο.

Όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου, βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μετά τη δίμηνη διαφορετικότητα λόγω πανδημίας, να επαναφέρει στην καθημερινότητά του την επαφή του με τους πολίτες, παίρνοντας πάνω του την ανάκαμψη και την επιστροφή της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς, με τις προφανείς ιδιομορφίες και τις αναμφίβολα μεγάλες δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες του προς όλους, επειδή «συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα» κατά το προηγούμενο διάστημα και θα τους ζητήσει να τηρήσουν την ίδια στάση, ενώ θα τους καλέσει να βάλουν και πάλι «πλάτη» στην προσπάθεια αντιμετώπισης και της νέας κρίσης, στην οικονομία.

Θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει την υψηλή αποδοχή που έχει στην κοινωνία, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία, θα επιχειρεί να παρουσιάζει συνοπτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες, θα υπεραμύνεται των μέτρων που λαμβάνονται και θα υπογραμμίζει τις προτεραιότητές του, που θα οδηγήσουν στην επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους πολίτες σχετικά με όσα κατηγορούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα εργασιακά και θα μιλήσει για την εμπιστοσύνη που αποκαθίσταται ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.