Τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τις 28 έως τις 30 Μαΐου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θα επισκεφθεί τις περιφερειακές ενότητες  Ξάνθης και Ροδόπης. Πρόκειται να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, Μητροπολίτες και στρατιωτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, θα μεταβεί στο Δ΄Σώμα Στρατού, θα επισκεφθεί κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, καθώς και τις Πρυτανικές Αρχές και τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η τριήμερη επίσκεψη της ξεκινά την Πέμπτη  Πέμπτη 28 Μαΐου, με πρώτο σταθμό την Ξάνθη, όπου αρχικά θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου θα αναχωρήσει για την Γλαύκη, όπου θα επισκεφθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο και αργότερα θα μεταβεί στο Δ΄Σώμα Στρατού. Ακόμη θα συναντηθεί  με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στην Μητρόπολη. Στις συναντήσεις της στην Ξάνθη περιλαμβάνονται και επαφές με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας.  Η επίσκεψή της στην Ξάνθη θα ολοκληρωθεί με ομιλία της στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Την Παρασκευή 29 Μαΐου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Κομοτηνή. Το πρόγραμμα της θα ξεκινήσει στις 10. 10 με την επίσκεψή της στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων, όπου θα καταθέσει στεφάνι και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στην Τσανάκλειο Σχολή. Στις 11.50 θα συναντηθεί με ε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στις 13.15 θα συναντηθεί με τις Πρυτανικές Αρχές και τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το απόγευμα της Παρασκευής η κυρία Σακελλαροπούλου θα α επισκεφθεί τη Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών SunlightRecycling», ενώ στις 19.10 θα ξεναγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου «Κίκονες».

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα επισκεφθεί τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα». Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και στις 12.40 θα αναχωρήσει για την Σταυρούπολη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις