Για το θέμα σας είχε ενημερώσει εγκαίρως το flash.gr από τις 11 Μαΐου και αφού μεσολάβησε η ψηφοφορία στην επιτροπή δεοντολογίας όπου όλοι πλην ενός βουλευτή απέρριψαν το αίτημα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ Χαράλαμπος Αθανασίου

Σήμερα και η ολομέλεια, κατά συντριπτική πλειοψηφία και με 207 ψήφους, έκανε ακριβώς το ίδιο για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ Γιώργος Κατρούγκαλος

Συγκεκριμένα σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Μόνο η Ελληνική Λύση ψήφισε  ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία βουλευτών και αυτοι να παραπεμφθούν σε δίκη για εσχάτη προδοσία!

Οι κ.κ Μητσοτάκης Βελόπουλος πρόσφατα συμφωνούν σε αρκετά, αλλά αυτό “πήγαινε πολύ” ακόμα και για τη ΝΔ

Όλοι οι υπόλοιοι συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας

Από.νωρίτερα ήταν γνωστό ότι οι εκπρόσωποι από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ μόνο η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο απλό όσο κατέληξε καθώς σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας κ Χαράλαμπος Αθανασίου είχε τη δυνατότητα να θέσει στο αρχείο την υπόθεση νωρίτερα ή να την στείλει πίσω ως απαράδεκτη χωρίς να αποστείλει την κλήση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Νικολα Γκρουέφσκι 

Όπως μαθαίνουμε ομως με την παρέμβαση “των ψυχραιμότερων” πρυτάνευσε όπως προαναφέραμε η λογική, δεδομένου ότι και η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται πάνω  στο δρόμο που χαράχθηκε από την συμφωνία των Πρεσπών. Οι πιο προχωρημένοι έλεγαν ότι με κάτι τέτοια, μάλλον φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις