Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του, υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο προχωράει και η ολοκλήρωσή του θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. «Σε λίγους μήνες, ο φράχτης στον Έβρο θα είναι μια πραγματικότητα, καθώς η κατασκευή του προχωράει» , τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχουν προκλήσεις στα σύνορα από πλευράς της Τουρκίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα ψύχραιμη» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων». Υπενθύμισε δε, πως στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού αλλά και της Frontex.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός είπε πως με την πρόσληψη άλλων 400 συνοριοφυλάκων -κάτι που έχει δρομολογηθεί- η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη. Σχολιάζοντας τις προσπάθειες πάταξης της εγκληματικότητας, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη υπογράμμισε πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών. Την ίδια ώρα, αποκάλυψε πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας. Όπως επεσήμανε, επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και από την προηγούμενη χρονιά αλλά και το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα.

Επίσκεψη στον Έβρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε προχθές στον Έβρο και σε δηλώσεις του τόνισε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, υπογραμμίζοντας πως οι χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι στα σύνορά μας, ήρθαν γιατί τους διώχνει και τους χρησιμοποιεί η Τουρκία.
«Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις