Στο «κόκκινο» ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενημέρωνε για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη. Για τον συγκεκριμένο κρατούμενο ο οποίος έκανε απεργία πείνας, η κυρία Νικολάου υποστήριξε ότι «είπε ψέματα, προσβάλλοντας και εκφοβίζοντας άλλους κρατούμενους, ενώ ήθελε να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές με την Πολιτεία. Η ίδια προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εξέφρασε την άποψη ότι εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση «θα είχαμε κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές, εξάπλωση κρουσμάτων σε όλες τις φυλακές της χώρας με βέβαιους θανάτους».

«Μπορεί κάποιους να ενοχλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα κρούσμα στις φυλακές κάποιοι ίσως θα επιθυμούσαν να έχουμε κρούσματα και θάνατο για να νομιμοποιήσουν επαναστατικές γυμναστικές. Κάποιοι έχουν αλλεργία στα αυστηρά μέτρα που λάβαμε στις φυλακές λάβαμε μέτρα από τις 27 Φεβρουαρίου πριν από την κοινότητα, έπρεπε να θωρακίσουμε τις φυλακές από τον κορονοϊό και τον πετύχαμε όσο και να σας δυσάρεστη αυτό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και απάντησε στις κατηγορίες του Παύλου Πολάκη για την υπόθεση των μυοκτονιών και τις απευθείας συμβάσεις. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα.

  • Σ. Νικολάου: Καθαρίσαμε τις φυλακές, απαγορέψαμε τα επισκεπτήρια ,τις άδειες, την εισαγωγή τροφίμων και ρουχισμού προμηθεύσαμε τα καταστήματα και κάθε κρατούμενο με είδη υγιεινής. Με δική μου υπογραφή δόθηκαν σε όλους τους κρατούμενους χλωρίνες και απολυμαντικά στα χέρια τους. Έγιναν μυοκτονίες στις φυλακές που δεν είχαν γίνει για πέντε χρόνια. Αυτοί είστε. Εχουμε πέντε εκατομμύρια εκκρεμή αιτήματά κι άλλα πέντε εκατομμύρια εκκρεμείς συμβάσεις… 3000 ποντίκια ξεχύθηκαν πάνω στους υπαλλήλους που άνοιξαν μια πόρτα που δεν είχε ανοιχθεί ποτέ στις φυλακές Ναυπλίου. Στους ισόγειους και υπόγειους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου και ιδιαίτερα στις αποθήκες και στους αεραγωγούς υπήρχαν χιλιάδες ποντίκια.
  • Σπ. Λάππας: Προστατέψτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης από αυτή την διαβολή
  • Σ. Νικολάου: Δεν κάνατε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια μία απολύμανση σε πέντε χρόνια μόνο στον Αυλώνα. Γι’ αυτό κατηγορείτε αυτούς που κάνουν απολυμάνσεις. Υπέγραψα πολλές συμβάσεις με κριτήρια την φτηνότερη τιμή, την καλύτερη προσφορά, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Εάν πήγαινα σε διαγωνισμό ήθελαν τέσσερις μήνες να γίνουν αυτές οι ιστορίες. Μην παθαίνετε Πολάκη κάποιοι. Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη υπάρχουν φωτογραφίες τις έχω στα χέρια μου, τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο τον έχω φωτογραφίες με βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο φωτογραφίες με τον κ. Μπαλαούρα, τον κ. Μπαλάφα στον περίπτερο στη ΔΕΘ με τον κ. Σαντορινιό, με τον κ. Κουρουμπλή με τον κ. Τσιρώνη. Αυτές είναι οι φωτογραφίες επειδή πολύ εύκολα μιλάτε για φίλους επιχειρηματίες. Σκέφτεστε ότι πήρα μίζες από το φίλο μου; Δικό σας φίλος είναι όχι δικός μου.
  • Σπύρος Λάππας: Ποτέ δεν περιμέναμε να απευθύνεται μια γενική γραμματέας στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας “αυτοί είστε”. Στις συμπεριφορές, τις πρακτικές και τις αντιλήψεις της κ. Νικολάου θα είμαστε απέναντι. Η συμπεριφορά της είναι κωμική και κωμικοτραγική.

«Η μεταγωγή Δημάκη δεν ήταν τιμωρητική»

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Δημάκη, η Σοφία Νικολάου ανέφερε ότι η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίσει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια, δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση», είπε και πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης ξεσήκωσε την φυλακή του Κορυδαλλού και σε επικοινωνία με κρατούμενους και άλλες φυλακές της χώρας, με συνέπεια οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού να απέχουν από τα καθήκοντά τους και ως εργαζόμενοι στα μαγειρεία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σίτισης του Κορυδαλλού για πολλές μέρες.

«Και όχι μόνο αυτό αλλά διέσπειρε ψευδώς ότι έχουμε κρούσμα κορoνοϊού μέσα και ότι όλοι φυλακισμένοι θα πεθάνουν με αποτέλεσμα να προκαλείται αναταραχή σε όλα τα καταστήματα της χώρας, ακολούθησε η Πάτρα και τα Γιάννενα», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι αποφασίστηκε η μεταγωγή του στα Γρεβενά, που διέθετε υλικοτεχνική υποδομή για παρακολούθηση των μαθημάτων του, για να προστατευθούν τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο κρατούμενος, στα Γρεβενά, αρνήθηκε να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τα μαθήματα του, ζητώντας μόνον την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. «Κανένα δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν παραβιάστηκε, ουδέποτε του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση, αντιθέτως του ζητήθηκε και αρνήθηκε διότι κύριο μέλημα του ήταν να επιστρέψει στο κελί του στον Κορυδαλλό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις