Έντονη κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην εφημερίδα «Μπαμ» σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων καθώς εφαρμόζει το δόγμα «μισή δουλειά, μισός μισθός». «Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας. Απουσιάζει η ουσιαστική μέριμνα για τους άνεργους. Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Κάθε ουσιαστικό μέτρο -όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις- που την αφορά αναβάλλεται», αναφέρει η κ. Γεννηματά. Προσθέτει ότι οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, οι αγρότες είναι στο περιθώριο, καθώς απουσιάζει ακόμα και η αναφορά για τα προβλήματα τους.

Η κ. Γεννηματά ειδικά για τον τουρισμό επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα, αφού ο ΦΠΑ μειώθηκε μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα, όχι στην εστίαση ή στη διαμονή, όπως έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ επικρίνει το γεγονός ότι ο διαχωρισμός της χώρας σε τρεις υγειονομικές ζώνες χωρίς συγκεκριμένα σχέδια εγγύησης της ασφάλειας στην πράξη στις πιο αδύναμες περιοχές, μπορεί να καταδικάσει σε μαρασμό, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σ’ αυτές.

«Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό. Ότι το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση. Η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε. Με έναν νέο διάλογο, που φέρνει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας», υποστηρίζει η κ. Γεννηματά και τονίζει ότι προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι η διαμόρφωση του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου για τη χώρα και την Κοινωνία. Το Πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής, όπως συμπληρώνει.

Υπογραμμίζει ότι «πρέπει να έχει προτεραιότητα την ανόρθωση της οικονομίας, τη μείωση των ανισοτήτων, όχι τα κέρδη για τις ελίτ. Με ένα νέο μοντέλο παραγωγής που φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη. Να επανασυνδεθούμε με τα μεγάλα ζητούμενα της ζωής κάθε ανθρώπου: την υγεία, την εργασία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον. Με ισχυρή σφραγίδα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης». Η κ. Γεννηματά καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να ακουστεί, να εκφραστεί, να προσφέρει στην Παράταξη με στόχο στα τέλη του Σεπτεμβρίου, να οργανωθεί η ιδεολογική και πολιτική συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

«O ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διαδραματίζει το ρόλο μιας ανεπαρκούς αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν αξίζει στη χώρα, και ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, καθώς του λείπει η υπευθυνότητα, η αξιοπιστία, η σοβαρότητα, αλλά και η εμπειρία να συμβάλλει με ολοκληρωμένες προτάσεις και αντιπροτάσεις στην ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές», αναφέρει από την πλευρά του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Προσθέτει ότι ο ρόλος που έχει επιλέξει το ΚΙΝΑΛ είναι να είναι χρήσιμο, αλλά παράλληλα μαχητικό και αποφασιστικό όπου κρίνεται αναγκαίο. «Όσο για διάφορες προβοκατόρικες σκέψεις περί συνεργασιών, είπαμε, ο κορονοϊός άλλαξε τη ζωή μας, δεν παραβίασε όμως τη λογική μας», τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να κρύβει τόσο αποτελεσματικά το τεράστιο έλλειμμα ιδεολογικής συνοχής που παρουσιάζει. Δεν ξέρει ποιον χώρο εκπροσωπεί, ποιον θέλει να εκφράσει και τι ρόλο θέλει να έχει στο πολιτικό μας σύστημα. Οι προοδευτικοί πολίτες, δεν μπορούν να περιμένουν έναν διαρκή φιλοσοφικό αναστοχασμό. Ψάχνουν αποκούμπι και λύσεις, ειδικά σήμερα που η ΝΔ, πίσω από την επικοινωνιακή της διαχείριση, κρύβει ένα μεγάλο εύρος συντηρητικών πολιτικών κατευθύνσεων». «Η αυτόνομη πορεία μας δεν είναι σύνθημα, είναι μονόδρομος για να εκφραστούν ξανά οι προοδευτικοί πολίτες. Και σίγουρα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Είμαστε αποφασισμένοι και θα φτάσουμε μέχρι το τέλος», συμπληρώνει.

Σχετικά με το ότι δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες έρευνες είναι «κολλημένο» λίγο πάνω από το 5%, ο γραμματέας του υποστηρίζει: «Η διαχείριση της κρίσης είναι μαραθώνιος και όχι 100αρι. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι από τα αποτελέσματα και όχι από την επικοινωνιακή μας προβολή. Η υψηλή δημοφιλία της Φώφης Γεννηματά, μαζί με τη συνέπεια και την επιμονή μας, μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι σιγά-σιγά και η παράταξη μας θα αρχίσει να ισχυροποιεί τους κοινωνικούς της συσχετισμούς». Τέλος ανακοινώνει ότι η Πολιτική και Ιδεολογική μας Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο ακόμα και αν για αυτό χρειαστεί η βοήθεια της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις