Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα Τουρισμού, για το ζήτημα του πτυχίου του Κωνσταντίνου Λούλη. «Μετά την κυνική παραδοχή του γγ Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο “επιτελικό” κράτος», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών», επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι το θέμα προέκυψε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, έκανε αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στους υπουργούς Επικρατείας και Τουρισμού, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να λάβει το ισότιμο πτυχίο του γενικού γραμματέα Τουρισμού, ο οποίος δηλώνει διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων.

Η κυρία Αυγέρη, στην ερώτησή της, επικαλείται τον νόμο του «επιτελικού κράτους», που ορίζει ότι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων μπορούν να διοριστούν ιδιώτες αρκεί να έχουν πτυχίο ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Λούλης, σε απάντησή του προς το Thenewspaper.gr, αναφέρει: «Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη». «Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις