Τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα συνάντησε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το έως τώρα έργο της Επιτροπής, τα σχέδια και τις δράσεις της επιτροπής για τον γιορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό. Τις προηγούμενες ημέρες, η κυρία Αγγελοπούλου είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ «σχεδιάζει και το ίδιο να αναπτύξει δράσεις και να διοργανώσει εκδηλώσεις, καθώς και εκδόσεις με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την αστική εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821. Επεσήμανε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ αντιμάχονται τα δύο αντιδραστικά ρεύματα σε αυτό το ζήτημα, τόσο εκείνο του εθνικισμού όσο και του κοσμοπολιτισμού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. «Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του ΚΚΕ για δράσεις που μπορεί να συγκινήσουν τους Έλληνες και αφορούν το πώς οραματιζόμαστε τη ζωή μας μετά το 2021», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Αγγελοπούλου. Στο ερώτημα αν η «Επιτροπή 2021» σκοπεύει να συζητήσει αυτές τις προτάσεις, η κυρία Αγγελοπούλου απάντησε θετικά: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτές τις προτάσεις. Θα τις συζητήσουμε, είναι υποχρέωσή μας». Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα έχει την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 2.00 μ.μ, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα, στο γραφείο του, στη Βουλή.

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα 

Με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντηση η πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε για την πορεία της προετοιμασίας και των εργασιών για τις εορταστικές εκδηλώσεις το 2021. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με την κ. Αγγελοπούλου σκέψεις και προτάσεις για την ενίσχυση της προσπάθειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις