Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, να αλλάξουν οι διευθυντές και οι αρχιφύλακες στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για όργιο κομματοκρατίας, αναξιοκρατίας και εκδικητικότητας της ΝΔ. «Μέτρησε μόνο… η “εν γένει συνεργασία” με την πολιτική ηγεσία, δηλαδή η τυφλή και πειθήνια αφοσίωση στα έξαλλα σχέδια της Ν.Δ.» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με όσα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, «στελέχη με σπουδαία επιστημονική κατάρτιση, με πλούσια εμπειρία δεκαετιών και με σημαντικό έργο αποκαθηλώθηκαν, υποβιβάστηκαν και εκδιώχθηκαν», ενώ αντίθετα τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης πρόσωπα «με πειθαρχικές και ποινικές εκκρεμότητες, για σοβαρά αδικήματα, πρόσωπα χωρίς τα απαιτούμενα από το νόμο τυπικά προσόντα, χωρίς εμπειρία διοίκησης ή με παρελθόν αποτυχίας και αποδεδειγμένη ανικανότητα».

Η απόφαση για την αντικατάσταση σχεδόν του μισού από το δυναμικό των υπευθύνων των φυλακών, όπως οι διευθυντές, οι αρχιφύλακες και οι τμηματάρχες, καταγγέλλεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία τονίζει ακόμα πως «όσοι φέρονται ότι συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκδιώχθηκαν. Μέτρησε μόνο, όπως αναγράφεται στην απόφαση, η «εν γένει συνεργασία» με την πολιτική ηγεσία, δηλαδή η τυφλή και πειθήνια αφοσίωση στα έξαλλα σχέδια της ΝΔ».

«Με αυτό το σκεπτικό τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης πρόσωπα με πειθαρχικές και ποινικές εκκρεμότητες, για σοβαρά αδικήματα, πρόσωπα χωρίς τα απαιτούμενα από το νόμο τυπικά προσόντα, χωρίς εμπειρία διοίκησης ή με παρελθόν αποτυχίας και αποδεδειγμένη ανικανότητα» σημειώνεται ακόμα, ενώ ο Σπ. Λάππας καταλήγει κάνοντας λόγο για «νεοδημοκρατικό τσουνάμι» στις φυλακές, με μόνο κριτήριο την κομματική ταυτότητα».

«Μακάρι οι συνέπειες για το σωφρονιστικό σύστημα, τους κρατουμένους και τους υπαλλήλους να είναι αναστρέψιμες. Πάντως, το νεοδημοκρατικό τσουνάμι στις διοικήσεις των φυλακών, με μοναδικό κριτήριο την κομματική ένταξη, αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι το επιτελικό κράτος των αρίστων δεν είναι παρά το παραμάγαζο των αρεστών!» αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις