Ασκεί έντονη κριτική στην ως τώρα πορεία της ΝΔ, αναφέροντας: “Το πάθος και η σπουδή για το πισωγύρισμα είναι αξιοσημείωτα. Άρση προστασίας της εργασίας και του περιβάλλοντος, ιδιωτικοποίηση των κρίσιμων υποδομών, μηδενική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πτωχευτικό δίκαιο χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας, πάγωμα των μεγάλων έργων. Πρόκειται για μια σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, η οποία έρχεται μαζί με μια πρωτοφανή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και καθεστωτική αδιαφάνεια“.

Σε ερώτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κινητοποιήσει τις προοδευτικές δυνάμεις, συγκροτώντας ένα αντιπολιτευτικό “μέτωπο”, αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ντε φάκτο, δια της λαϊκής ψήφου, ο κορμός της αριστερής προοδευτικής παράταξης της χώρας. Έχει, λοιπόν, την πρώτη ευθύνη για να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού των προοδευτικών δυνάμεων, που κατ’ αρχήν θα ανασχέσουν αρνητικές εξελίξεις, αλλά και θα δημιουργήσουν μια εναλλακτική προοδευτική προοπτική“.

Σε σχέση με τις προοπτικές διεύρυνσης του κόμματος, σημειώνει: “Είναι μία ιστορική αναγκαιότητα. Ταυτόχρονα αποτυπώνει και τη συνειδητοποίηση ότι καμία παράδοση της Αριστεράς δεν είναι αυτάρκης. Τα τελευταία χρόνια μεγάλη μερίδα αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων στηρίζει, ψηφίζει, πιστεύει και υπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό τον κόσμο έχουμε μια ιστορική υποχρέωση. Να του δώσουμε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσει το νέο πρόσωπο της Αριστεράς που θέλει να είναι χρήσιμη για το λαό. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και θα το κερδίσουμε”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μετάλλαξης, λέει πως κανείς δεν εισηγήθηκε “προγραμματική μετατόπιση ή μετάλλαξη”. “Δεν έχω ακούσει κανέναν να εισηγείται να υιοθετήσουμε ως μόνιμες προγραμματικές προτεραιότητες πολιτικές που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε λόγω Μνημονίων. Το πρόγραμμά μας κινείται έξω από τα μνημονιακά απόνερα (…) και η παράταξη κινείται έξω από λογικές αυτάρκειας της μίας ή της άλλης παράδοσης της Αριστεράς” αναφέρει. “Όσο πιο μαζικό κόμμα χτίζουμε, όσο μεγαλύτερη κοινωνική διείσδυση εξασφαλίζουμε, τόσο μεγαλώνουν οι δυνατότητες ανάσχεσης πιέσεων που θα δεχτεί μια προοδευτική διακυβέρνηση στο μέλλον”, προσθέτει.

Σε σχέση με την στάση του ΚΙΝΑΛ και αν υπάρχει εκεί προοπτική συμμαχιών, λέει: “Η δυσαρέσκεια για τις πολιτικές Μητσοτάκη πυκνώνει και θα πυκνώνει καθώς περνάει ο χρόνος. Η εφαρμογή μιας πολιτικής μείωσης των ανισοτήτων θα γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν τον στόχο. Η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι τα πράγματα πολλές φορές ωριμάζουν στην κοινωνία πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουν οι ηγεσίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί στο ύψος της ιστορικής αυτής ευθύνης. Θα θέλαμε να το κάνουν και άλλοι”.