Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το αντίγραφο συνομιλίας (21 Μαΐου του 2016) που παρέδωσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής και σύμφωνα με αυτό υπήρξε συνομιλία του ίδιου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκου Παππά. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», για να τονίσει ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου. «Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγουάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην υπουργός έσπευσε να απαντήσει στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιωνής καταγγέλλοντας πως «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες» με σκοπό «να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, στη συνομιλία, ο κ. Παππάς του είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα», προσθέτοντας -πάντα κατά τον επιχειρηματία- πως «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του απαντά σε όσα το καταλογίζονται, λέγοντας ότι «μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη Ν.Δ.».

Σύμφωνα με τον Ν. Παππά: «Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis». Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, ο πρώην υπουργός είπε ότι «μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα».