Με ερωτήσεις που είχε θέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, όταν είχε προσέλθει για να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε την κατάθεση του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας τα πρακτικά της Επιτροπής, λοιπόν, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέδειξε πως ο κ. Πλεύρης  γνώριζε το περιεχόμενο των χαλκευμένων ηχητικών αρχείων που κατατέθηκαν χτες στη Βουλή από τον Σ. Μιωνή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε  να πάνε στον εισαγγελέα γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στην ερώτηση του κ.Πλεύρη προς τον Νίκο Παππά, η οποία είχε την εξής διατύπωση: “Εσείς, κ. Παππά, έχετε εκμυστηρευθεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;”. Επιπλέον, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε πως ο κ. Πλεύρης είχε ρωτήσει και το παρακάτω: “Έχετε πει σε κανέναν ότι, προκειμένου “να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι;”.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο   Παπαγγελόπουλος επεσήμανε τις υποκριτικές δηλώσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι δήθεν βασίστηκε στις δηλώσεις της εισαγγελέα Ελένης Ράικου για να τον κατηγορήσει. Ο  Παπαγγελόπουλος τόνισε πως πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη για τις παράνομες συνταγογραφήσεις του συζύγου της κ. Ράικου, γεγονός που εκθέτει την ίδια . Συγκεκριμένα, ο  Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ισχυριστεί ότι “δεν θα τολμούσα, ως καθηγητής πανεπιστημίου, να διατυπώσω καμία κατηγορία σε βάρος του Παπαγγελόπουλου αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις Ράικου και Αγγελή”. Κατόπιν τούτου, ο Παπαγγελόπουλος σημείωσε με νόημα: Αλήθεια; Τι γίνεται με τις καταγγελίες για τον σύζυγο της κυρίας Ράικου; Τι έχει να πει ο κ. Ράικος -συγγνώμη, Καρνέζης; Γατί δεν μπορείς να δίνεις συμπληρώματα διατροφής σε γέρους 100 ετών που είναι μάλιστα σε οίκο ευγηρίας και να τους εκθέτεις σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, υπογράμμισε πως το παιχνίδι της ΝΔ είναι στημένο. Και συνέχισε: Χθες από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Δηλαδή, προεξόφλησε ότι θα περάσει από το Δικαστικό Συμβούλιο, υποθέτω εννοεί με παρεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Παπαγγελόπουλος για “συνομιλία” Μιωνή – Παππά: «Κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά και την Ράικου»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις