Θύμα κλοπής έπεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το πρωί της Τρίτης, όπως μετέδωσε η εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ant1, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας, όταν στην Ομόνοια τον πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας και του πήρε το κινητό. Ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει, παρά τις προσπάθειες του Παναγιώτη Λαφαζάνη να τον σταματήσει.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (28 Δεκεμβρίου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός, ιδρυτής και πρώην αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας (2015-2019). Από τις 27 Ιανουαρίου 2015 έως τις 17 Ιουλίου 2015 υπήρξε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις εκλογές του 2000, στη Β΄ περιφέρεια του Πειραιά. Στις 2 Ιουνίου 2019 παραιτήθηκε από την ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει πρωτοστατήσει στη μάχη κατά των πλειστηριασμών και μάλιστα χθες, Τρίτη 23/6 είχε για το θέμα μία ακόμη δίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η πέμπτη δίκη αλλά εκτός από τους αγωνιστές που παραπέμπονται ακολουθούν και δεκάδες άλλοι, των οποίων οι δίκες έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, η ΛΑ.Ε. κάνει λόγο για πολιτική δίκη καθαρά που «αφορά κατηγορίες που απορρέουν από τους αγώνες τους κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» με «εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα μεταξύ των οποίων είναι η παρεμπόδιση πλειστηριασμού, η χρήση βίας, η εξύβριση, οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.ά» με στόχο «να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς με δεδομένο ότι προετοιμάζεται πραγματικό τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων το επόμενο διάστημα».

Αναφέρει ότι το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς έχει αυστηροποιηθεί ενώ επισημαίνει ότι ενώ «έχει προβλεφθεί η παραγραφή και η παύση της ποινικής δίωξης για αδικήματα που επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους λόγω διακοπής λειτουργίας των δικαστηρίων, εξαιρείται από την παραγραφή η παρακώληση των πλειστηριασμών». «Αναμένουν δηλαδή κοινωνική έκρηξη και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν» προσθέτει.

Μάλιστα, ο ίδιος ο πολιτικός έχει επισημάνει πολλές φορές σε δηλώσεις του ότι «το “τσουνάμι” ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αποτελέσει έναν εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία που θα βάλει ταφόπετρα και στην οικονομία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις