Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο 27/06 η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Οι εργασίες της συνεδρίασης άνοιξαν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εισηγήθηκε την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ το «Προοδευτική Συμμαχία».

Στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. για το σκάνδαλο Novartis και για τις «μεθόδους παρακράτους» που χρησιμοποιεί. Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις εργασίες του συνεδρίου.

Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε υπηρεσία στον τόπο. Για αυτό και δε θα ακολουθήσουμε τον κο Μητσοτάκη στις μεθόδους του. Όπως δεν τον ακολουθούμε και στη ποιότητα της αντιπολίτευσης που έκανε ο ίδιος σε εμας. Κάποιοι πίστεψαν πέρυσι τον Ιούλη ότι άλλαξε η Δεξιά. Δεν έχει σχέση με αυτήν που γνωρίζαμε παλιά. Διαψεύστηκαν παταγωδώς μέσα σε ένα χρόνο. Ϊδιοι και απαράλλακτοι και στις ιδέες και στις μεθόδους. Αλλά για θυμηθείτε. Τι δείγματα γραφής είχαν δώσει και ως αντιπολίτευση; Όταν φέραμε λύση για το χρέος, μας έλεγαν ότι κάνουμε συναλλαγή. Όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, μας έλεγαν ότι φέραμε 4ο μνημόνιο. Και φυσικά όταν λύσαμε το Μακεδονικό, ήμασταν μειοδότες.

Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Για αυτό και δεν ακολουθούμε τις μεθόδους και τις πρακτικές του κου Μητσοτάκη, που δε πλήττουν μόνο το πολιτικό τους αντιπάλους αλλά τη χώρα. Για αυτό και ακολουθήσαμε στάση υπεύθυνη ως αντιπολίτευση. Και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για να μη γυρίσει η χώρα στις οδυνηρές μέρες των μνημονίων.

Για να μη χαθούν μέσα σε 5 μόλις μήνες όσα με κόπο και θυσίες κερδίσαμε σε 5 χρόνια. Και εμείς σε αντίθεση με τη ΝΔ, απευθυνόμαστε σε πολίτες, όχι σε τηλεθεατές. Είμαστε μαζί τους, συζητάμε, ακούμε, ανησυχούμε με αυτά που συμβαίνουν. Αφουγκραζόμαστε την αγανάκτηση τους. Την αγωνία των εργαζομένων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ανθρώπων του τουρισμού, της εστίασης, του κόσμου της αγοράς. Που μας λένε «δεν αντέχουμε». Που μας λένε «κάντε κάτι να μας βοηθήσετε». Όποιόν συναντώ στην Ελλάδα μου λέει ακριβώς τα ίδια. Διαβάζω τα μηνύματα που δεχόμαστε στο site και τα social media. Όποιος κυκλοφορεί σήμερα στις μεγάλες πόλεις, στα χωριά και τα νησιά μας, αυτή την κραυγή αγωνίας του κόσμου ακούει.

Αλλά αυτή η κραυγή δεν πρόκειται να ακουστεί εκεί που πρέπει. Γιατί χαλάει το αφήγημα της καλύτερης κυβέρνησης από σύστασης Ελληνικού Κράτους, όπως λένε οι προπαγανδιστές. Εμείς, λοιπόν, έχουμε την ευθύνη να γίνουμε ο αναμεταδότης αυτού του μηνύματος. Γιατί ο κόσμος όταν μας συναντά, όταν μας ψάχνει και στο διαδίκτυο, δεν έχει άλλο τρόπο να εκφράσει την αγωνία του. Τους άλλους τους βλέπει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό στα κανάλια και τα sites. Αλλά μόνο εμάς βλέπει και θα βλέπει δίπλα του. Και μας καλεί να κάνουμε το παν για να βάλουμε ένα όριο στην επερχόμενη καταστροφή. Και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Η εποχή της εκφώνησης τελείωσε. Τώρα μετρούν μόνο οι πράξεις. Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους, τις επόμενες μέρες, να βρεθούμε δίπλα στον κόσμο, δίπλα στις αγωνίες, δίπλα στις ανάγκες του. Να γίνουμε το στήριγμα σε όσους και όσες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση της Δεξιάς. Και αυτό είναι η εντολή όχι η δική μου, αλλά είναι η εντολή κάθε πολίτη που μας συναντά.

Να γίνουμε το στήριγμα των απλών και καθημερινών ανθρώπων

Σας ζητώ να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, είναι ακριβώς αυτό. Να γίνουμε το κόμμα των πολλών. Να γίνουμε το στήριγμα των απλών και καθημερινών ανθρώπων. Να μην αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών. Για τον επιχειρηματία που κινδυνεύει να χάσει το μαγαζί του. Για τον εργαζόμενο που εκβιάζεται για να δουλέψει με 400 ευρώ. Για την εργαζόμενη μητέρα που αναγκάζεται να ζήσει με 800 ευρώ μέχρι το Σεπτέμβρη. Εμείς πρέπει να είμαστε η φωνή τους. Και αυτή η φωνή να δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Όσο και αν προσπαθούν να τη σιγήσουν. Γιατί προσέξτε: Αυτή δεν είναι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ.Είναι η φωνή της κοινωνίας.

Είναι η φωνή όσων μας έφεραν στη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι η φωνή που μας έδωσε πέρυσι το 32%. Είναι η φωνή των ανθρώπων που θα ξαναφέρουν στη διακυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ως την αληθινή ισχυρή δημοκρατική εναλλακτική για το αύριο της χώρας αλλά και για το αύριο της δικής τους ζωής.

Άριστα παίρνει η κυβέρνηση στην προπαγάνδα

Υπάρχει όντως ένας τομέας στον οποίο η κυβέρνηση παίρνει άριστα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Και είναι ο τομέας της προπαγάνδας. Εκεί οι άνθρωποι είναι ασύλληπτοι. Έχουν στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή προπαγάνδας και λάσπης τους. Καλολαδωμένη, συντονισμένη, χορτασμένη με εκατομμύρια ευρώ, με ειδικότητα να κάνει το άσπρο-μαύρο.Και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης να ερευνήσει κανείς πως είναι δυνατόν τόσα πολλά μέσα να συντονίζονται τόσο γρήγορα και τόσο αυτόματα στη παλέτα ενός αόρατου αρχισυντάκτη που δίνει το ρυθμό. Χθες για παράδειγμα, βγήκε μια είδηση κόλαφος για την υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολογόντας ότι τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά για διέφθειρε έλληνες αξιωματούχους για να έχει ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων.Και δέχθηκε να πληρώσει στο Αμερικανικό δημόσιο 310 εκ ευρώ. Και αντί η είδηση να είναι ομολόγησε την ενοχή της και το σκάνδαλο η ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Αντί η είδηση να είναι 310 εκ για τη διαφθορά και τις μίζες τη περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά. Η είδηση ήταν και μάλιστα πανηγυρικά : Συμβιβάστηκε η ΝΟΒΑΡΤΙΣ δεν υπάρχει πια σκάνδαλο…Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι : Σκάνδαλο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο το πλανήτη, σκευωρία όμως και όχι σκάνδαλο στην Ελλάδα.

«Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι»

Και για να είναι πιο πειστική αυτή η προπαγάνδα. Αυτή η καλοστημένη μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον Σύριζα, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πεί πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989. Είμαι εδώ. Ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα.

Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω. Εμείς δε πρόκειται να συρθούμε σε αυτή τη λασπομαχία. Αλλά θα επιμείνουμε να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και να δίνουμε τη μάχη για να σταθεί ο τόπος και η κοινωνία όρθια και δυνατή απέναντι στη κρίση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις