Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Επικοινώνησα σήμερα με τη μητέρα και τη γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πως δεν είναι μόνες τους. Πως δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή.

Η μόνη που πρέπει να ντρέπεται είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που άφησε χιλιάδες ανθρώπους για τρεις ολόκληρους μήνες να ζήσουν με μόλις 800 ευρώ και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με κάθε εργαζόμενο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Οι προτάσεις μας για την προστασία της εργασίας και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που καλύπτει και τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, αποτελούν ζωτικής σημασίας επιλογές για την κοινωνία».

Επικοινώνησα σήμερα με τη μητέρα και τη γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό…

Gepostet von Alexis Tsipras amMontag, 29. Juni 2020

Μητέρα 9χρονης: “Περιμένω τα 168 ευρώ το δίμηνο από το επίδομα τέκνων να ζήσω”

Συγκίνηση έχει προκαλέσει το δράμα μιας μονογονεϊκής οικογένειας στη Ρόδο, το 9χρονο παιδί της οποίας λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο. Η μητέρα της 9χρόνης όπως είπε στον Γιώργο Παπαδάκη στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν εποχική υπάλληλος ξενοδοχείου η οποία έχει να εργαστεί από πέρυσι τον Αύγουστο, ενώ ταυτόχρονα έληξε και δίμηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας, περίπου 400 ευρώ, που είχε δοθεί λόγω κορονοϊού, με αποτέλεσμα να είναι χωρίς χρήματα για δυο μήνες. Η μητέρα του κοριτσιού αναφέρθηκε και σε όσους την εγκάλεσαν γιατί δεν παίρνει τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. «Είχα ένα τηλεφώνημα, γιατί δεν παίρνω τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μια φορά το μήνα. Περίμενα να δουλέψω και δεν είχα ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο. Τώρα έφτασα στην ανάγκη να πάω στο κοινωνικό παντοπωλείο» είπε,  το οποίο όμως λειτουργεί μια φορά τον μήνα, ενώ γι αυτό και όταν το παιδί ζήτησε κάτι από το φούρνο, όπου βρέθηκε με τη μητέρα της, εκείνη αδυνατούσε να του το αγοράσει λιποθύμησε. Η ίδια εξήγησε πώς τα βγάζει πέρα με μόλις 168 ευρώ το δίμηνο και περιμένει μέρα με την μέρα πότε θα μπει το επίδομα!

“Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου” τόνισε η γυναίκα, η οποία αποκάλυψε τί της είπε η κόρη της μετά το επεισόδιο: “Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;”. “Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες” πρόσθεσε η μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη δύο παιδιά. «Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες» πρόσθεσε η μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη δύο παιδιά.

Ρόδος: Η μητέρα της 9 χρόνης που λιποθύμησε στον Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη

Ρόδος: Η μητέρα της 9 χρόνης που λιποθύμησε στον Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη

Gepostet von Flash.gr Life am Mittwoch, 24. Juni 2020

Πως αποκαλύφθηκε το απίστευτο περιστατικό

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Η μητέρα είναι εποχική υπάλληλος και προσπαθεί μόνη της να αναθρέψει τα δίδυμα παιδιά της. Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τα οικογενειακά έξοδα. Οι ανάγκες της οικογένειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καλύφθηκαν από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Αγία Σοφία» που ανέλαβε τη στήριξη της οικογένειας μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Ο πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, Θ. Σταμούλης. ανέφερε χθες πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή είναι ίδια σε χιλιάδες οικογένειες στη Ρόδο, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν στο νησί. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ρόδος είναι το νησί που κάθε χρόνο φιλοξενεί περισσότερους τουρίστες από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Ωστόσο, φέτος δεν κυκλοφορεί κανείς στη Ρόδο και σημείωσε πως ειδικά τα βράδια: «είναι μια νεκρή πόλη».