“Δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει με αόριστες εξαγγελίες. Πρέπει να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με μία γενναία ένεση ρευστότητας”, υπογράμμισε στον “Alpha 98.9 FM” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας κριτική στις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το υπουργικό συμβούλιο: “Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης μίλησε γενικώς και αορίστως για παρεμβάσεις στην οικονομία εάν και εφόσον χρειαστεί!”. Ο ίδιος διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: “Που είναι τα περίφημα 24 δισ. ευρώ, για τα οποία μιλά η κυβέρνηση, αφού δεν έχουν πάει στην πραγματική οικονομία; “.

“Η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε την προηγούμενη εβδομάδα για ύφεση 16% το β΄ τρίμηνο, και η έκθεση της ΤτΕ στο δυσμενές της σενάριο, όχι μόνο προβλέπει ύφεση, αλλά και ακόμη πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα ένα πρόγραμμα ανάλογο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι”, το οποίο, όπως υπενθύμισε, “η κυβέρνηση έσπευσε με αλαζονεία να το απαξιώσει”.

“Θα έπρεπε η κυβέρνηση να καλύψει το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, τις μη μισθολογικές δαπάνες στο βαθμό του εφικτού, να ανοίξει τον τουρισμό με όρους και πρωτόκολλα ασφαλή για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των περισσότερων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα Συν-Εργασία είναι μηδαμινό και η κυβέρνηση διευκολύνει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων. Θα δούμε την ανεργία και τα λουκέτα να εκτοξεύονται. Η ανασφάλεια που υπάρχει δεν δικαιολογεί, λοιπόν, το να μιλά η κυβέρνηση γενικώς και αορίστως για παρεμβάσεις στη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας'”, συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίζεται σήμερα, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “παραδόθηκε έτοιμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το υπερψηφίζει, χωρίς να κάνει λαϊκιστική αντιπολίτευση”. “Έπρεπε, βέβαια να περάσει ένας χρόνος για να το φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, και μάλιστα με προβληματικά σημεία ως προς τη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων και τον έλεγχο από την ΤτΕ”, σημείωσε, υπενθυμίζοντας: “Αντίστοιχη στάση κράτησε η κυβέρνηση και για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, μια σημαντική μεταρρυθμιστική τομή του ΣΥΡΙΖΑ, που λοιδορήθηκε από την τότε αντιπολίτευση και της οποίας βλέπουμε τώρα τη χρησιμότητα, αφού οι όποιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις γίνονται μέσω αυτής”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης κάλεσε την ΝΔ να διεκδικήσει και στην Ευρώπη το καλύτερο για τη χώρα μας με αφορμή την σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης. “Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον μας στις συντηρητικές κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά που κρατούν την πιο σκληρή στάση”, υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις