Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της οικονομίας» και πως «η μόνη συνταγή που γνωρίζει είναι αυτή της λιτότητας και της καταστολής». Ειδικότερα, αναφέρει ότι στη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της, η ΝΔ «καταθέτει ένα νομοσχέδιο που εκφράζει την ανασφάλειά της για τους κοινωνικούς σεισμούς που έρχονται». Σημειώνει ότι «το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις εμπνέεται από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας» και «αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως δυνάμει ενόχους, αντιμετωπίζει τις ιδέες της κοινωνικής αλλαγής ως επικίνδυνες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα «πυρά» του και προς το Κίνημα Αλλαγής: «Στον αυταρχικό κατήφορο βρίσκει συμπαραστάτες την άκρα δεξιά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΙΝΑΛ που το πρωί μιλούν για προοδευτικές λύσεις και το βράδυ υπερψηφίζουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά νομοσχέδια». Σχολιάζει ότι η «Νέα Δημοκρατία ξέρει ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται» και πως «η κατάρρευση της οικονομίας, η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας και της φτώχειας καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση». Μιλά για μια κυβέρνηση «που δεν μπορεί να δώσει λύσεις» και «που η μόνη συνταγή που γνωρίζει είναι αυτή της λιτότητας και της καταστολής». «Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία φοβισμένη. Ο λόγος είναι απλός. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας. Ό,τι και να κάνει, όμως, να ξέρει ένα πράγμα: η κοινωνία θα νικήσει», υπογραμμίζει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Συμπληρώνοντας έναν χρόνο στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει ένα νομοσχέδιο που εκφράζει την ανασφάλειά της για τους κοινωνικούς σεισμούς που έρχονται. Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις εμπνέεται από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως δυνάμει ενόχους, αντιμετωπίζει τις ιδέες της κοινωνικής αλλαγής ως επικίνδυνες. Στον αυταρχικό κατήφορο βρίσκει συμπαραστάτες την άκρα δεξιά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΙΝΑΛ που το πρωί μιλούν για προοδευτικές λύσεις και το βράδυ υπερψηφίζουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά νομοσχέδια.

Η Νέα Δημοκρατία ξέρει ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται. Η κατάρρευση της οικονομίας, η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας και της φτώχειας καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Μια κυβέρνηση που η μόνη συνταγή που γνωρίζει είναι αυτή της λιτότητας και της καταστολής. Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία φοβισμένη. Ο λόγος είναι απλός. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας. Ό,τι και να κάνει, όμως, να ξέρει ένα πράγμα: η κοινωνία θα νικήσει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις