Την Νάξο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από το βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο. Συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού, ενώ θα έχει συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς και συλλόγους της Νάξου.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, που έφτασε στη Νάξο νωρίτερα με προηγούμενη πτήση, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Μιχάλης Φραγκίσκος, το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Αναστασία Σαπουνά από την Άνδρο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου κ.ά.

«Έχουμε καταστραφεί από τον κορονοϊό, δεν υπάρχει τουρισμός», είπαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι καταστηματάρχες και οι έμποροι του νησιού.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα νησιά δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στον τουρισμό, θα πρέπει να ενισχύσουμε το συνεταιριστικό μοντέλο, και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Νάξου που στηρίζεται και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

«Η Νάξος είναι ένα νησί που έχει την ιδιαιτερότητα να μην έχει μονάχα ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον αλλά και έναν ιδιαίτερο τόπο γόνιμο και άρα να έχει ποιοτικά τοπικά προιόντα. Είναι ένα νησί που δεν έχει στηριχτεί στον τουρισμό ως μονοκαλλιέργεια αλλά έχει και πρωτογενή τομέα. Είναι πολύ χρήσιμο όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για το μοντέλο οικονομίας στη χώρα μας. Ο κορονοϊός έχει πλήξει την οικονομία. Φέτος οι τιμές των προϊόντων, μεταξύ των οποίων και της πατάτας Νάξου έχουν πέσει πολύ χαμηλά».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Νάξο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην Απείρανθο, τη γενέτειρα του θρυλικού Μανώλη Γλέζου. Η επίσκεψη αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Γίνεται μάλιστα μόλις μερικές ημέρες μετά την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τον ήρωα της αντίστασης έξω από την εκκλησία της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Απείραθο ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού καθώς και τα μουσεία του στην ίδρυση των οποίων ο αείμνηστος Γλέζος είχε παίξει καταλυτικό ρόλο. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει με τους κατοίκους στην Πλάτσα όπου θα γευτεί και τα παραδοσιακά εδέσματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις