Έκκληση να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία» που τους δόθηκαν, να στηρίξουν τους εργαζομένους τους, αλλά παράλληλα να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, απηύθυνε στους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση τόνισε: «Είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές επειδή πετύχαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη της φάση. Αυτό το κεκτημένο οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και σήμερα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί επειδή γνωρίζουμε πως όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες θα έχουμε και κάποια εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Θα ζητήσω την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών να τηρούνται όλα τα μέτρα. Πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης. Το κράτος ως προς την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας έχει κάνει αυτό το οποίο πρέπει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των καιρών, να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία μας και την πρωτοβάθμια φροντίδα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια. Πάμε να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021, αυτός είναι ο στόχος μας».

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στον τουρισμό

Κρατώντας πανό που έλεγε ότι “δεν ζούμε με 400 ευρώ”, οι συμμετέχοντες είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον τουρισμό που έχει πληγεί σοβαρά φέτος από την πανδημία και τα ελλιπή μέτρα για τη στήριξη του κλάδου και των εργαζομένων, όπως καταγγέλλουν. Σύμφωνα με το τοπικό Corfu TV, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε με ελικόπτερο στο νησί, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο κορυφαίων υπουργών. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Αχχίλειον και δήλωσε πως είναι «ντροπή να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση». Επισήμανε πως οι εικόνες που είδε δεν μας τιμούν και αναφέρθηκε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου, τονίζοντας ότι θα το παρακολουθεί στενά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις