Κώστας Νομική Αθηνας: Με ένα μήνυμα χαιρετισμό ο 18χρονος αυτοσυστήνεται και  απευθύνεται κυρίως σε όσους έδειξαν αλληλεγγύη τις ημέρες της προσωρινής του κράτησης.

Διαβάστε το μήνυμα:

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Kαλαμπόκας. Βρέθηκα στο δρόμο την Πέμπτη μαζί με δεκάδες χιλιάδες για να υπερασπιστώ το μέλλον μου και το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία της διαδηλώσης.

Με συνέλαβαν τη στιγμή που η αστυνομία επιχειρούσε με βία και καταστολή να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Βρεθήκαμε μαζί με άλλους οκτώ συλληφθέντες τέσσερα βραδιά στη ΓΑΔΑ με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες.

Θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τρομοκρατική απειλή ενώ η πραγματική βία, είναι η βία της φτώχειας της ανεργίας της εκμετάλλευσης. Είναι η δολοφονική δράση των ΜΑΤ και των ΔΡΑΣΗ.

Με τη Δίκη μας προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Έχω επιλέξει να είμαι με το δίκιο των πολλών και να παλεύω για μία πιο δίκαιη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον και για αυτό δεν μετανιώνω. Για αυτά τα πράγματα Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Όπως ίσως θα είναι σε πολλούς ήδη γνωστό κατά τη διάρκεια της κράτησής μου στη ΓΑΔΑ ενημερώθηκα ότι η βαθμολογία μου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μου επιτρέπει εκτός απροόπτου τη φοίτησή μου στη Νομική σχολή Αθηνών.

Το εν λόγω γεγονός σαφώς αποτέλεσε ένα σημαντικό ψυχολογικό στήριγμα και με απάλλαξε από ένα βαρύ φορτίο άγχους αναφορικά με τις σχολικές μου επιδόσεις.

Αποτέλεσε επίσης και ιδιαιτέρως διαδεδομένη είδηση καθώς υπήρξε αντικείμενο ενδιαφέροντος από πλήθος δημοσιογράφων και απλών πολιτών.

Ωστόσο παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ενημερώθηκαν για το προαναφερθέν συμβάν δεν μπορώ παρά να αναλογιστώ Πόσο πιο αντίξοες είναι οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης λαού και νεολαίας.

Πόσο πιο βάρβαρο είναι, παραδείγματος χάρη για έναν εργαζόμενο να πληροφορείται την απόλυση του όντας μόνος ακόμη και στην ησυχία του σπιτιού του.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα και αισθάνθηκα με ολόκληρη τη σημασία της λέξης κατά τη διάρκεια της κράτησής μου είναι ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Και αυτή η αλληλεγγύη είναι η κινητήριος δύναμη που παρέχει όχι μόνο στήριξη αλλά και προοπτική στους απανταχού καταπιεσμένους.

Με αυτήν τη δύναμη θα νικήσουμε!

Η απελευθέρωση μας είναι μία μεγάλη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης εκφράζει τη δίκαιη οργή της νεολαίας και του λαού και πρέπει να γίνει η αρχή του ξηλώματος της βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί λαό και νεολαία στον βούρκο της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες νέους και πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό μας! Η αλληλεγγύη που μας έδειξε ο κόσμος είναι η δύναμή μας αυτές τις μέρες και μας κάνει αισιόδοξους ότι η ιστορία είναι με το μέρος μας.

Venceremos»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις