Ο υπουργός Ανάπτυξης  Αδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην τάση αποκλιμάκωσης που φαίνεται να υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο με την απομάκρυνση ορισμένων τουρκικών πολεμικών πλοίων, δήλωσε ότι το  ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν  και μένουν σε επιφυλακή ενώ υποστήριξε ότι μόνο όταν τα πλοία των δύο στόλων επιστρέψουν στους ναύσταθμούς τους, μόνο τότε θα μπορεί κανείς να πει ότι η κρίση στο Αιγαίο έληξε.

«Η κρίση θα λήξει όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναύσταθμούς τους, Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία, ισχύει μέχρι και τις 2 Αυγούστου.

oruc-reis

oruc-reis

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που αναγκάζουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει πίσω. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την διπλωματική προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «που μίλησε σε διάστημα 3 – 4 ημερών με όλους τους ξένους ηγέτες», τη σκληρή δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών για την Αγία Σοφία και τα τουρκικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, τις δηλώσεις Μακρόν αλλά και την αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ μαζί με τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ καθώς και τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

«Συνέθεσαν για πρώτη φορά, μια παγκόσμια διεθνή αποδοχή των ελληνικών θέσεων και μια παγκόσμια καταδίκη των τουρκικών θέσεων, προφανώς όλα αυτά αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία που είχε η αυτόματη αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που σε διάστημα ολίγων λεπτών έφτασε στο Καστελόριζο και φύλαξε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνική ΑΟΖ. «Έδειξε σε όλους, πως όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Και αυτό το κατάλαβε και το Βερολίνο, το κατάλαβε και η Μόσχα, το Παρίσι, το κατάλαβε και η Άγκυρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις