Μήνυμα για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των κανόνων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο κορονοϊός θέλησε να στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και αποφάσισε να επισκεφτεί τη Μύκονο. Ο υπουργός βρίσκεται στο νησί από το βράδυ της Τρίτης, ενώ βρέθηκε και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις του νησιού για την τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο θέλει να υπάρξει αστυνόμευση ακόμα και στα σπίτια σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα ιδιωτικά πάρτι. Ο υπουργός κάνοντας βόλτα στα σοκάκια της Μυκόνου μίλησε με επιχειρηματίες και τόνισε ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αλλά και να τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις περί κλεισίματος καταστημάτων που παρανομούν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει σειρά συσκέψεων με επίκεντρο τα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση αστυνομική υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα. Στο ίδιο πλαίσιο, τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη του κορονοϊού.

Προβληματισμός για πριβέ πάρτι και συνωστισμό

Τα πριβέ πάρτι και ο έντονος συνωστισμός στα μαγαζιά έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ευελπιστεί να αυξηθούν οι περιπολίες σε μπαρ, μπιτς μπαρ, αλλά και σε βίλες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για περιορισμό των ατόμων που θα συμμετέχουν σε ιδιωτικά πάρτι. Μάλιστα, ο περιορισμός θα είναι στα 40 άτομα. Τονίζεται πως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να διοργανώνονται πριβέ πάρτι ακόμα και με είσοδο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα κρατήσουμε το νησί ασφαλές»

«Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί υγιές και ασφαλές για κάθε επισκέπτη και για την τοπική κοινωνία», ήταν το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Η Μύκονος, αυτή τη στιγμή, είναι ασφαλής από πλευράς Covid-19. Ωστόσο, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας κάθε μέρα. Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί υγιές και ασφαλές για κάθε επισκέπτη και για την τοπική κοινωνία», σημείωσε εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα τηρήσουμε με αυστηρότητα και σεβασμό τα όσα λένε επιστήμονες και όσα η κυβέρνηση αποφασίζει με νόμους».

«Είμαστε αποφασισμένοι. Και απευθύνω σε όλους τους Μυκονιάτες, και κυρίως στους επιχειρηματίες, μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα κρατήσουμε, με κάθε νόμιμο μέσο, το νησί υγιές και ασφαλές. Τη Μύκονο, τις Κυκλάδες, την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας», τόνισε και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, η προσωπική ευθύνη του καθενός, η ευθύνη για να τηρούνται τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τις αποφάσεις των επιστημόνων και της κυβέρνησης, ταυτόχρονα οι αυστηροί έλεγχοι από τις Αρχές, έτσι ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που είναι τόσο κρίσιμη για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις, για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Θα ξανάρθουμε σύντομα για να εποπτεύσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Καλώ όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης έτσι ώστε, αυτή τη δύσκολη περίοδο, να πάμε όλοι μαζί με τις λιγότερες δυνατές ζημιές».

Αναφέρθηκε και στη νέα υπηρεσία (Αστυνομική Υποδιεύθυνση) που δημιουργήθηκε στο νησί «με 120 αστυνομικούς, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό, η οποία εξελίσσεται κάθε μέρα όλο και παραπάνω, με παραχώρηση στέγης από τον Δήμο Μυκόνου». «Αυτή τη στιγμή απλώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις με σχέδιο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, την ανομία και να πατάξουμε κάθε άδικη πράξη που γίνεται στο νησί τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι η νομιμότητα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στόχος μας είναι η κοινωνική ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού. Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε σχέδιο», είπε και τόνισε: «Έχουμε στρατηγική. Έχουμε αξιωματικούς και προσωπικό που εργάζεται και θα εργαστεί ακόμα περισσότερο για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη του νησιού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις