Την παραίτηση ή την άμεση αποδοκιμασία και την αποπομπή από την κυβέρνηση της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, ότι η Σοφία Νικολάου χρεώνει στο Δημόσιο τις καλοκαιρινές διακοπές της. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η κυρία Νικολάου, χρεώνει στο Δημόσιο έξοδα μετάβασης, διαμονής και οδοιπορικών για την ίδια και τέσσερα άτομα συνοδεία, για δήθεν επιθεώρηση των φυλακών της Κω από τις 6 ως τις 15 Αυγούστου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: «Η Γ.Γ Αντιεγκληματικής Πολιτικής είτε υποτιμά τη νοημοσύνη μας είτε είναι απίστευτα εργασιομανής. Χρεώνει στο Δημόσιο έξοδα μετάβασης, διαμονής και οδοιπορικών για την ίδια και τέσσερα άτομα συνοδεία, για δήθεν επιθεώρηση των φυλακών της Κω από τις 6 ως τις 15 Αυγούστου! Δηλαδή, ή η κυρία Νικολάου θα επιθεωρεί επί 9 μέρες τις φυλακές ή πολύ απλά χρεώνει στο Δημόσιο τις εννιαήμερες διακοπές της τον Δεκαπενταύγουστο! Η κυρία Νικολάου οφείλει να παραιτηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, περιμένουμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την άμεση αποδοκιμασία και αποπομπή της».

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήρθε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση που έκανε στα social media, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χαρακτηριστικά: «Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής κυρία ΝΙΚΟΛΑΟΥ (η γνωστή από τις απευθείας αναθέσεις για καθαρισμό και απολύμανση των φυλακών με 800.000 ευρώ σε εταιρείες που διοργάνωναν συνέδρια ή είχαν συσταθεί τρεις μέρες πριν!!!!).

Αυτή η κυρία λοιπόν, βρήκε τρόπο να κάνει τζάμπα διακοπές κατακαλόκαιρο, στέλνοντας το λογαριασμό στο Ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό τελικά. Με πρόσχημα επίσκεψη και επιθεώρηση των φυλακών της Κω ,υπογράφει για τον εαυτό της και τη συνοδεία-Ασφάλεια της , (4 άτομα και 2 υπηρεσιακά αυτοκίνητα χρηματικά εντάλματα πληρωμής συνολικού ύψους περίπου 4 χιλιάδες ευρώ!!! Για 9 (ολογράφως ΕΝΝΙΑ )μέρες έξοδα μετάβασης διαμονής και οδοιπορικών!!! Πόσο τσίπηδες και λιμάρια είναι τελικά αυτοί οι άριστοι που μας κυβερνούν!

Τζάμπα διακοπές το διάστημα 6-15 Αυγούστου (!!! ) για την κυρία Νικολάου και καλά για “συναντήσεις με υπηρεσιακούς του καταστήματος κράτησης της Κω”. Θα τρελαθεί στη δουλειά δηλαδή στην καρδιά του Αυγούστου ! (φωτο2-9). ΥΓ και απ ότι βλέπω από τα ΧΕΠ, αφαιρώντας εισιτήρια αεροπορικά και ημερήσια αποζημίωση δεν θα μείνει και σε κάνα ενοικιαζόμενο δωμάτιο … Κάπου που θα κοστίζει 300 ευρώ τη μέρα θα μείνει. Γιατί το «καθήκον» θέλει καλοπέραση,βεβαίως-βεβαίως! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ !!! Ο πολιτικός σας προϊστάμενος σας καλύπτει σε όλα αυτά;; (ρητορική η ερώτηση)».

Η απάντηση

Απαντώντας, η κυρία Νικολάου, δηλώνει ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Πολάκης δεν αφορούν την ίδια και ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. «Μας είχε συνηθίσει ο «κύριος» Πολάκης να ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε και τον εαυτό του: με εγκαλεί πως δήθεν «βρήκα τρόπο να κάνω τζάμπα διακοπές», επειδή θα μεταβώ στις φυλακές της Κω το τριήμερο 6-9 Αυγούστου. Παρακάμπτω την παράλειψη αναφοράς στα προγραμματισμένα ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, αλλά και με τον Έπαρχο Κω – Νισύρου.

Παρακάμπτω επίσης το αγοραίο του ύφους – άλλωστε μας έχει συνηθίσει, και του απαντώ, γιατί, αν και γιατρός, μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει ούτε τα έγγραφα που αναρτά ως «ντοκουμέντα» και αναπαράγουν ανερυθρίαστα και οι φυλλάδες που τον υποστηρίζουν. Η δαπάνη που εγκρίθηκε και φυσικά έχει αναρτηθεί στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», είναι 3.895,58 ευρώ. Από αυτά, σε εμένα αντιστοιχούν 223 ευρώ, που είναι το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου και 240 ευρώ που είναι το κόστος των τριών διανυκτερεύσεων. Σύνολο: 463 ευρώ. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας.

Είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές μου δαπάνες. Είναι επίσης προφανές ότι λόγω θέσης, δεν μπορώ να παραιτηθώ της συνοδείας ασφαλείας, ακόμα κι αν η μετάβασή μου γινόταν για λόγους μη υπηρεσιακούς. Είναι επίσης προφανές ότι ενώ έχω πραγματοποιήσει δεκάδες ταξίδια – επιθεωρήσεις σχεδόν σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ποτέ δεν αξίωσα, ούτε καν σκέφτηκα να αξιώσω, την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση. Εκείνο που, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι προφανές για έναν κοινό λασπολόγο του ανεμιστήρα, που δημόσια παραδέχθηκε τα διπλά βιβλία στο τότε δημαρχείο του, με τις περίεργες απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ότι, μετά από αρκετά χρόνια στη μάχιμη δικηγορία, έχω τη δυνατότητα να πληρώνω λίγες ημέρες διακοπών, χωρίς δάνεια από την Attica Bank. Προβλέπεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση, που έκρινε τον Πολάκη υπαίτιο προσβολής προσωπικότητας για παλαιότερα ψεύδη του, να πρέπει να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Αλλά αυτή τη φορά, εκτός από τα πολιτικά Δικαστήρια, μάλλον θα πρέπει να έχουν λόγο και τα ποινικά».

Πολάκης: Είστε και επισήμως ψεύτρα

Σε υψηλούς τόνους ανταπάντησε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μου απάντησε η κυρία Νικολάου η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις τζάμπα διακοπές στην Κω !(φωτό 1-2). Λοιπόν κυρία Νικολάου είστε και επισήμως ψεύτρα και αυτό φαίνεται καθαρά από την απόφαση που υπογράψατε εσείς. Στη φωτό 3 που είναι σε μεγέθυνση η δεύτερη σελίδα της απόφασης που υπογράψατε (φωτό 4-5) για να χρηματοδοτήσετε τον εαυτό σας, είναι πασιφανές πως θα πάτε στην Κω από 6 έως 15 Αυγούστου και όχι 6 – 9 /8 που λέτε στην «απάντηση» σας !!! Από πότε κυρία Νικολάου τα πολιτικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνουν στις μετακινήσεις τους που βγαίνει ΧΕΠ (χρηματικό ένταλμα πληρωμής) και το χρονικό διάστημα που ,όπως (ψευδώς) λέτε ,θα κάνετε διακοπές;;; Από ποτέ Κυρία Νικολάου οι γενικοί γραμματείς παίρνουν στις «διακοπές» τους 4 άτομα για Ασφάλεια;;; Τόσους εχθρούς έχετε;
Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη και προσπαθείτε ανεπιτυχώς να τα μπαλώσετε … ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ !!»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις