Κάποια έργα όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της πρώην κυβέρνησης δεν έγιναν τώρα. Είτε είχαν ολοκληρωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε ήταν στην τελική ευθεία. Αυτό ισχύει και για το σημαντικό έργο της Αλοννήσου, το οποίο είχε ξεκινήσει και προχωρούσε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Για το λόγο αυτό, αλλά κι επειδή ήθελε να τιμήσει τη γιορτή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε χαιρετισμό, με εκπρόσωπο τον πρώην υφυπουργό πολιτισμού, Κωνσταντίνο Στρατή, ο οποίος είναι υπάλληλος και του Υπουργείου Πολιτισμού, αποσπασμένος στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα, υπεύθυνος για ζητήματα πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Στρατής προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση και μεταφέρει χαιρετισμό του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Αγοραστός παρά την υπόσχεση του ότι θα επικοινωνήσει άμεσα, δεν το έπραξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η κυβέρνηση και η περιφέρεια Θεσσαλίας χρησιμοποίησαν κάθε διαθέσιμο επικοινωνιακό τερτίπι, κατά τα εγκαίνια του πρώτου υποβρυχίου μουσείο της Ελλάδας στα ανοικτά της Αλοννήσου. Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και οΣάκης Ρουβάς έκοψαν σήμερα την υποθαλάσσια κορδέλα υπό τα χειροκροτήματα της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδωνη.

Αυτή η γιορτή, όπως φαίνεται, δεν ήταν δυνατόν να «χαλάσει» από τον χαιρετισμό ενός πολιτικού αντιπάλου της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του οποίου άλλωστε υλοποίησε ουσιαστικά το σημαντικό αυτό έργο. Όταν βρέθηκε στο νησί η υπουργός πολιτισμού, ο περιφερειάρχης έγινε «άφαντος», μην απαντώντας στις οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ., πως θα επικοινωνούσαν εντός ολίγου.

Εν τέλει το πρόγραμμα της εκδήλωσης δεν περιελάμβανε την ανάγνωση του χαιρετισμού του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τα ήθη της κυβέρνησης, οποίος έχει το ψαλίδι για να κόψει την κορδέλα, έχει και το δικαίωμα να αποκλείει όσους ομιλητές δεν είναι της αρεσκείας του».

Σε βάθος 25 μέτρων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι καταδύθηκαν υπό τα χειροκροτήματα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Οι εκατοντάδες καλεσμένοι, τουρίστες και Αλοννησιώτες παρακολούθησαν τα δρώμενα στον βυθό από μια μεγάλη γιγαντοοθόνη στο λιμανάκι της Στενής Βάλλας, ενώ γύρω από το ναυάγιο με τους χιλιάδες ανέπαφους αρχαίους αμφορείς προσέγγισαν δεκάδες σκάφη για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή.