Μετά από την σύμπλευση του ΚΙΝ.ΑΛ.  με την ΝΔ, ειδικά στο θέμα των διαδηλώσεων που προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στους όποιους ψηφοφόρους του, η πρόεδρος δηλώνει αποφασισμένη να κλιµακώσει από τον Σεπτέμβριο τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση.

Μετά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, η κυρία Γεννηµατά θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί µε επικοινωνιακά τεχνάσµατα να κρύψει κάτω από το χαλί προεκλογικές και µετεκλογικές υποσχέσεις – και δη καθοριστικής σηµασίας για όλο και µεγαλύτερες πληθυσµιακές οµάδες.

Κατήγγειλε λοιπόν ευθέως κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η ανακοίνωση Μητσοτάκη σηµαίνει ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχων βρέθηκαν αιφνιδιαστικά εκτός κάδρου και ότι δεν πρόκειται να λάβουν αναδροµικά ούτε ενός ευρώ.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. επιµένει υποστηρίζοντας ότι η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχους, που δήθεν θα ωφεληθούν, είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική: Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχους (σε σύνολο 2,5 εκατοµµυρίων) που δεν είχαν καµία περικοπή στις κύριες συντάξεις παρά µόνο στα δώρα ή τις επικουρικές δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες.

Αλλάζει πολιτική ρητορική το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η πολιτική ρητορική του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρεται και στην πραγµατική στήριξη των νεότερων γενιών στα πρώτα τους βήµατα, συµπεριλαµβανοµένων και εκείνων που επέλεξαν την τελευταία δεκαετία την αναζήτηση γνώσης και εργασίας στο εξωτερικό. Στόχος τους κόμματος είναι η προσέλκυση απογοητευµένων ψηφοφόρων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆. «∆υστυχώς, έναν χρόνο τώρα αναµένουµε το brain gain, αλλά δεν βλέπουµε φως. Το brain gain πρέπει να είναι άµεσος πυλώνας της εθνικής µας στρατηγικής» υπενθυµίζει ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, περιγράφοντας την κατάσταση:

EUOKINISSI

«Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχουµε, περίπου 500.000 νέοι άνθρωποι, υψηλών προσόντων και δεξιοτήτων, εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο 2008-2018, εξέλιξη που εκτός από τις συνέπειες της κρίσης αντανακλά και τις διαρθρωτικές αδυναµίες της ελληνικής οικονοµίας (έλλειψη αξιοκρατίας, διαφθορά, κακής ποιότητας κοινωνικές παροχές και κακές εργασιακές συνθήκες), ενώ δυσχεραίνει περαιτέρω τη δυνατότητα προσαρµογής και αντιµετώπισης των προκλήσεων της 4ης Βιοµηχανικής Επανάστασης». Η δική µας γενιά -αναφέρει ο κ. Χρηστίδης- παραµένει εκτός εθνικού παραγωγικού ιστού, µη συµβάλλοντας έτσι στην ανάκαµψη της ελληνικής οικονοµίας και στην ενδυνάµωση της εθνικής στρατηγικής.

Η ίδια η Πρόεδρος επιδιώκει την ανοιχτή επικοινωνία µε τα νεότερα στελέχη του κόµµατος, γνωρίζοντας άλλωστε ότι ένα από τα κύρια στοιχήµατα του κόµµατός της είναι να βρει ισχυρό δίαυλο διαλόγου µε τις νεότερες γενιές, κάτι που δεν κατάφερε το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές, που µε βάση τα στατιστικά στοιχεία τη Χαριλάου Τρικούπη στήριξε σε µεγάλο βαθµό η τρίτη ηλικία.