Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου, στον πρωθυπουργό. Οι φωτογραφίες της συνομιλίας τους, αποκαλύπτουν μια σημαντική λεπτομέρεια.

Η τηλεφωνική συσκευή με την οποία έγινε η συνομιλία δεν ήταν συνηθισμένη. Όπως ενημέρωσε αρμοδίως το Μαξίμου, για τη διασφάλιση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι, όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες, στο πίσω μέρος του ακουστικού με το οποίο συνομιλεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο υπάρχει μια λευκή ετικέτα.

Η ίδια ετικέτα υπάρχει και επάνω στη συσκευή. Το αυτοκόλλητο γράφει: «Προσοχή! Ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης» και από κάτω έχει τη σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παρούσες στην επικοινωνία ήταν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και η πρέσβης μας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις