Η 3η Σεπτεμβρίου είναι εμβληματική για το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η ημερομηνία ίδρυσης του ενώ φέτος συμπληρώνει 46 χρόνια. Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να τιμήσει την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, τιμώντας ταυτόχρονα το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του.

Διοργανώνει μάλιστα και πολιτική εκδήλωση στο Ζάππειο, την ίδια μέρα στις 19.30 με την υποχρεωτικά περιορισμένη φυσική παρουσία που προβλέπεται και τη συμμετοχή μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και των πρώην Προέδρων του Κινήματος αλλά χωρίς κοινό. Στην εκδήλωση η Φώφη Γεννηματά θα αναπτύξει το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ τα ΜΜΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος καλούνται να παρακολουθήσουν την ομιλία ζωντανά μέσω του Καναλιού της Βουλής και μέσα από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook.

Ψηφιακή καμπάνια για το ΕΣΥ

Εξάλλου, από το προσεχές Σαββατοκύριακο το Κίνημα Αλλαγής, εγκαινιάζει την ψηφιακή καμπάνια «για εμάς αξία έχεις πάντα ΕΣΥ», βάζοντας σε πρώτο πλάνο μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, που δεν είναι άλλο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Τρικούπη, ήδη έχει παρουσιάσει κάποιες εικόνες, δίνοντας το σύνθημα για τις επόμενες μέρες.

Πρωτεργάτης της μεταρρύθμισης εκείνης υπήρξε ο πατέρας της σημερινής προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γεννηματάς ο οποίος προχώρησε νομοθετικά την ύπαρξη ενός δωρεάν και δημόσιου συστήματος υγείας, κάτι που δεν υπήρχε πιο πριν.

Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την υλοποίηση πολλών δράσεων του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής. Έτσι, λίγες μέρες μετά τη 3η Σεπτεμβρίου, στις 16 η πρόεδρος του Κόμματος θα απευθύνει σε αντίστοιχο κλίμα ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Στις 23 του μήνα θα παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης η Φώφη Γεννηματά στο Ζάππειο για όλο τον προγραμματισμό του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί για την Άνοιξη, ωστόσο λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για το φθινόπωρο.

Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου είναι ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Παρουσιάστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

Στην παρουσίαση είχαν παραστεί αρκετά στελέχη του ΠΑΚ που ζούσαν μέχρι την πτώση της δικτατορίας στο εξωτερικό όπως και άλλα πρόσωπα με συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα μεταξύ των οποίων ο Σάκης Καράγιωργας. Αρκετοί από τους παρόντες και τις παρούσες εντάχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και, αργότερα, εκλέχτηκαν βουλευτές του κόμματος ή άσκησαν υπουργικές θητείες στις μετέπειτα κυβερνήσεις του κόμματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις