Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στην παραβατικότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε πως χάρηκε ιδιαίτερα που είδε τον κ. Δένδια πριν από το ταξίδι του στα Ηνωμένα Έθνη αύριο.

«Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να βρει διπλωματικές λύσεις για τις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο χθες “είναι ανώφελο να αυξάνεται η στρατιωτική ένταση στην περιοχή”», σημείωσε ο αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ σε σχετική ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Τwitter.


Στο μεταξύ, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον πρέσβη του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι. Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.  Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις