«Αισθάνθηκα ανθρώπινη ανησυχία αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο σενάριο γιατί βλέπουμε καθημερινά πολλούς ανθρώπους ενώ με τον Νίκο Παπαθανάση τηρούσαμε όλα τα μέτρα προστασίας κι αισθανόμαστε αρκετά ασφαλείς ότι δεν θα έχουμε κολλήσει» δήλωσε ο υπουργός στο βραδινό δελτίο του Ant1 .

Πρόσθεσε ότι ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τόνισε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες θα κάνει το τεστ σε λίγες μέρες ενώ όπως είπε η οικογένειά του δεν είναι σε καραντίνα. Ωστόσο, το υπουργείο δε θα λειτουργήσει την Παρασκευή καθώς θα γίνει απολύμανση.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής και στο ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ο επενδυτής -παρότι είχε κάνει τεστ λίγες πριν έρθει στην Αθήνα- βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στο δείγμα που έδωσε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. «Ο άνθρωπος μάς πήρε αμέσως, δέκα λεπτά πριν μπούμε στο αεροπλάνο με τον πρωθυπουργό. Φανταστείτε να είχαμε κάνει επαφές», είπε.

Περιγράφοντας τη συνάντηση με τον ξένο επενδυτή, τόνισε ότι «είχαμε μάσκες, αντισηπτικά, είχαμε τηρήσει το πρωτόκολλο», σημειώνοντας ότι «σε ανθρώπινο επίπεδο το να κολλήσω δεν είναι κάτι ευχάριστο».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια συνωμοσίας που διακινούνται σχετικά με τη νόσο, υπογράμμισε ότι «ο ιός βεβαίως και υπάρχει, όλα τα κράτη έχουν πάρει τόσα μέτρα, μιλάμε για παγκόσμια οικονομική καταστροφή, όλα τα συνωμοσιολογικά που ακούγονται είναι μπούρδες, πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των γιατρών».

Σε ερώτηση για το πώς είναι η καθημερινότητα του, ευρισκόμενος σε καραντίνα, είπε: «Είμαι μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια για να μην την εκθέσω σε κίνδυνο, κάνουμε συνέχεια τηλεδιασκέψεις».

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και ενώ, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες (02.09.2020) στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Έτσι, ακολουθώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντί να φύγουν για Θεσσαλονίκη, έφυγαν για τα σπίτια τους προκειμένου να «μπουν» σε… καραντίνα.

Λίγο αργότερα και ο Γιάννης Πλακιωτάκης μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό προληπτικά και περιμένει να μάθει τα αποτελέσματα του τεστ για κορονοϊό εξαιτίας συνάντησης με επενδυτή που βρέθηκε θετικός.