«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός για το θάνατο του αλεπτωτιστή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει επίσης τα εξής: «Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος.
Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της».

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός καταλήγει: «Μίλησα ήδη με τον αδελφό του, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις μας. Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του».

Νεκρός 34χρονος που παρασύρθηκε από τους ανέμους

Υπενθυμίζεται ότι 34χρονος αλεξιπτωτιστής ανασύρθηκε νεκρός, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αλεξιπτωτιστής συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση στα Μέγαρα με το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ο στρατιώτης παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα, βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης και έπεσε σε βάλτο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Λίγες ώρες αργότερα, ο αλεξιπτωτιστής εντοπίστηκε από συναδέλφους του και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς, στο νοσοκομείο οι γιατροί απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τη νύχτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ.Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».