Για «πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες -γίγαντες για μικρά παιδιά», κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία, χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών». «Επέβαλαν τον συνωστισμό στις τάξεις. Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες -γίγαντες για μικρά παιδιά. Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.

Φώφη Γεννηματά: Στηρίζουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για ασφαλή σχολική χρονιά

Τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε το 22ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας. «Εύχομαι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, καλή και ασφαλή σχολική χρονιά. Φέτος το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Χωρίς σωστή προετοιμασία από την κυβέρνηση για την προφύλαξη τους από την πανδημία και αποφυγή του συνωστισμού στις τάξεις», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Υπογράμμισε τις προσπάθειες που κάνουν «εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς μαζί με τον αγώνα της μάθησης, δίνουν και τον αγώνα για την προστασία της υγείας τους». «Είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε την προσπάθεια τους για καλύτερη εκπαίδευση, για αποτελεσματικά μέτρα προστασίας. Ο αγώνας της Γνώσης και της Μάθησης είναι πάντα αγώνας της Ζωής!», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σταματά προσωρινά η παραγωγή μασκών μετά το σάλο

«Φρένο» μπαίνει στην παραγωγή των μασκών, μετά το σάλο που προκλήθηκε για το μέγεθός τους, όπως ενημερώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε ρίχνει το λάθος στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, στην οποία όπως επισημαίνει οφείλεται η αστοχία με τα μεγέθη.

Όπως αναφέρει: «Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19». (διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις