Μία «Νέα κοινωνική συμφωνία» θέλει να ενεργοποιήσει απόψε στις 7 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μία νέα κοινωνική συμφωνία για ζωή με ασφάλεια και κοινωνία με δικαιοσύνη για όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση αλλά και τις επιλογές της Κυβέρνησης.

Η παρέμβασή του θα γίνει απόψε στο πλαίσιο του Thessaloniki Forum, το οποίο και «υποκαθιστά»πολιτικά τη ματαιωθείσα λόγω κορονοϊού διεθνή έκθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει μία δέσμη συγκεκριμένων και άμεσων μέτρων τα οποία θα αφορούν στη διάσωση της οικονομίας, των εργαζομένων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την ισχυρή στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Βασική προτεραιότητα της πρότασης του θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο καθώς και ο νέος καθοδηγητικός πρωταγωνιστικός ρόλος του κράτους στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές αλλά και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον ρόλο που αυτό μπορεί να παίξει στον κύκλο της οικονομίας.

Στα βασικά σημεία της ομιλίας του, θα καθίσταται με σαφήνεια ως επιτακτική η ανάγκη άμβλυνσης των ανισοτήτων, η ασφάλεια στη ζωή στους τομείς της υγείας της εργασίας της παιδείας αλλά της ανάγκης για δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση

Ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να σηματοδοτήσει την ανάγκη αλλαγής πορείας προς μία πιο προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση την οποία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του να κινείται στον αντίποδα των συντηρητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας «ρεαλιστικός ριζοσπαστισμός υπέρ των πολλών για ζωή με ασφάλεια και κοινωνία με δικαιοσύνη» θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο κεντρικός στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει και σε μία αποτίμηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε εδώ και 14 μήνες με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την οποία θα περιγράψει με μελανά χρώματα. Στον πυρήνα της ομιλίας που θα βρεθεί μία δέσμη 10 συγκεκριμένων άμεσων μέτρων.

Η αποψινή ομιλία πραγματοποιείται στο Βελλίδειο και έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα ενώ αύριο Κυριακή το μεσημέρι στη 1:00 θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αυτήν την ώρα ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ helexpo

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις