«Σε χρόνο ρεκόρ ο δήμος Καρδίτσας έλαβε, ήδη, 4 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις στους πολίτες που επλήγησαν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Είπε ότι τα χρήματα έχουν πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο λογαριασμό του δήμου και ζήτησε να δοθούν στους πολίτες άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία. Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, τόνισε:

«Είδα θλίψη και απόγνωση, γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

«Στημένες οι αντιδράσεις»

Ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και επισήμανε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια. Χαρακτήρισε, δε, ορισμένες αντιδράσεις «στημένες». «Οι πολίτες βλέπουν ότι το κράτος έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά», είπε υπογραμμίζοντας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε συντονισμένα. «Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και όχι στα γραφεία», τόνισε και ανέφερε ότι «δεν μπορεί το 2020 να γίνεται αντιπολίτευση με όρους του 1980».

Κώστας Ζαχαριάδης: Όλα «γαλάζια», όλα ανέτοιμα

Βέλη στην κυβέρνηση πως χρειάστηκε 100 ώρες για να κάνει αυτά που έπρεπε να έχει υλοποιήσει μέσα στις πρώτες 10 ώρες, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη χρειάζεται τέσσερις μέρες για να οργανώσει όσα αυτονόητα θα έπρεπε να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε: «Όλα “γαλάζια”, όλα ανέτοιμα. Όλοι απόντες την επόμενη ημέρα. Πέρασαν τέσσερις ημέρες για να πάει ο πρωθυπουργός στη περιοχή», σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγε να περπατήσει και να συνομιλήσει με τον κόσμο.

«Ο κ. Μητσοτάκης περίμενε τέσσερις ημέρες για να πάει στην Καρδίτσα», σημείωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Για να προσθέσει «είναι δυνατόν σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών με νεκρούς να ζητάτε να πει κάποιος μπράβο αντί να λέτε συγνώμη». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν σε κάποιο συμβούλιο κορυφής, είχε συσκέψεις, μεταξύ των οποίων και για το βραβείο Θεανώ στη Θεσσαλονίκη. «Αυτό προέταξε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός»,  υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης που πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός όταν ήθελε να πάει στην Επίδαυρο από την Αντίπαρο πήρε ελικόπτερο, αλλά δεν βρήκε να πάει στην Καρδίτσα».

Δείτε την αντιπαράθεση Πέτσα – Ζαχαριάδη – Ραγκούση στη Βουλή