Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε πως κατέθεσε διατάξεις στη Βουλή, η μια εκ των οποίων αφορά πρόσθετα κονδύλια 118 εκατομμυρίων ευρώ για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, το άρθρο 10 αναφέρει πως: «ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».


Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διευκρίνιση σχετικά με τα κονδύλια τα οποία «είναι ύψους έως 118 εκατ. ευρώ -επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020. Τα κονδύλια αυτά προβλέφθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω του κορωνοϊού».

Επιπροσθέτως, στο άρθρο 13 εντάσσεται η πραγματοποίηση εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων, χωρίς την παύση λειτουργίας του σχολείου: «Προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις