Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έξι μήνες είχε (η υπουργός) να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά πέταγε χαρταετό».

«Η θεωρία της ΝΔ περί μαθητών αρνητών της μάσκας κατέρρευσε εκκωφαντικά στη μαθητική πορεία όπου όλοι φορούσαν μάσκες, ωστόσο επεσήμαναν ότι δεν αρκεί. Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που γνωρίζει καλά τους αρνητές της μάσκας, η ΝΔ ήταν που συναντήθηκε μαζί τους στις διαδηλώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που διέδιδε μέχρι και στη βουλή θεωρίες συνωμοσίας όταν υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε Μακεδονικό με τις συντάξεις», τόνισε.

Σημείωσε ότι «καμία προσπάθεια δεν έγινε για την καταγραφή έστω διαθέσιμων χώρων, ώστε να σπάσουν τα τμήματα στα σχολεία» και σημείωσε πως φέτος έγιναν 20.000 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με πέρυσι: «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη. Μας έλεγε τόσο καιρό ότι διέθεσε 24 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ τελικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διέθεσε μόλις 4,6 δισεκ. ευρώ».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσφέρει κανένα πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», διεμήνυσε και εξέφρασε πλήρη στήριξη στις μαθητικές κινητοποιήσεις «γιατί υπερασπίζονται τη δημόσια υγεία τη δική τους, των οικογενειών τους και της κοινωνίας». «Και είναι βαθιά προσβλητικό να επικαλείται η ΝΔ ότι 16 και 17 χρονών πολίτες είναι υποκινούμενοι», προσέθεσε.

Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη και την «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συνομιλήσει με τους πολίτες που είχαν συνταχθεί στο μέτωπο ενάντια στη συμφωνία και να εξηγήσει γιατί ήταν μια ορθή απόφαση, που χαιρετήθηκε από όλο τον προοδευτικό κόσμο της Ευρώπης ως ειρηνική επίλυση μιας μακροχρόνιας διακρατικής κόντρας στα Βαλκάνια». «Ταυτόχρονα ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική ήττα του Ερντογάν», σημείωσε, «που έπαιζε το χαρτί της πόλωσης και ενίσχυσης των αντιδημοκρατικών στοιχείων στα Βαλκάνια».

Επικρίνοντας την «πολιτική του προβλέψιμου συμμάχου που επιλέγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε πως «έχει αποτύχει παταγωδώς». Έσπευσε να τονίσει πως από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ως σήμερα εντάθηκε η τουρκική προκλητικότητα: «Η, δε, κοινή δήλωση Ελλάδας-ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των κκ Δένδια και Πομπέο μας πηγαίνει πίσω σε σχέση με την δήλωση του Οκτωβρίου 2019 όπου γινόταν σαφής αναφορά στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας». «Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μόνο ο διάλογος σε ευρωτουρκικό πλαίσιο μπορεί να λύσει το πρόβλημα, με ορίζοντα τη Χάγη και το διεθνές δικαστήριο», κατέληξε.