Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

«Η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της Microsoft αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services», είπε στη διάρκεια του Briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον κορονοϊό: Λόγω της πανδημίας, με απόφαση του πρωθυπουργού, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως τα γηροκομεία και σε χώρους εργασίας όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης. Της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η Πολιτεία. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

Απαντώντας σε ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 όταν δηλαδή κλείνουν τα καταστήματα εστίασης ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο. Όπως είπα και πριν δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο».

Για την Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν ότι οι παράνομες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν αποτελούν υπόθεση μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά ολόκληρης της ΕΕ. Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τις ελληνικές θέσεις, Ευρωπαϊκές. Και αυτό συνιστά εθνική επιτυχία. Όχι απλά κυβερνητική. Τους καρπούς αυτής της επιτυχίας θα δρέψει η πατρίδα μας το επόμενο διάστημα».

«Όπως ήδη διαπιστώνεται από τη διεθνή κοινότητα, του ευρωπαϊκό συμβούλιο με το κείμενο των συμπερασμάτων έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας στη γείτονα», συμπλήρωσε.

«Με μία φράση οι ηγέτες της ΕΕ υιοθετούν απέναντι στην Τουρκία πολιτική ‘καρότου και μαστιγίου’. Χαράσσουν ξεκάθαρα δύο δρόμους και δίνουν στην Τουρκία περιθώριο δύο μηνών, το αργότερο ως της σύνοδο του Δεκεμβρίου, να επιλέξει: Αποκλιμάκωση με συνέπεια και συνέχεια ή κυρώσεις», τόνισε.