Η κυρία Γιαννάκου ως πολιτικός πάντα είχε αμετακίνητες απόψεις  απέναντι στους αντιπάλους της αλλά ουδέποτε χρησιμοποίηση υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Αυτός ο πολιτικός πολιτισμός συνόδευσε και τη σημερινή της συνέντευξη. Υποστήριξε τις απόψεις της και διατύπωσε τη γνώμη της με όρους λογικής.

Διαφοροποιήθηκε δε από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνου και του υπουργού Ανάπτυξης, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εκφράσεις, όπως «κακομαθημένα» και «αλητάκια» σχολιάζοντας απαξιωτικά τους μαθητές που συμμετέχουν στις σχολικές καταλήψεις.

Eurokinissi

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 η βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «Πολλά από τα αιτήματα των παιδιών που διαμαρτύρονται είναι θεμιτά, υπάρχουν όμως και μια σειρά από αιτήματα που είναι φαντασιακά».

«Χρειάζεται διάλογος και χρειάζεται ορισμένοι να μην προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά κατά κάποιο τρόπο να κάνουν καταλήψεις γιατί λόγω κορονοϊού δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η ιστορία. Την ώρα που διαμαρτύρονται και λένε ότι είναι πολλά παιδιά στην τάξη, μην την πάθουμε από τις καταλήψεις και την αποφυγή τήρησης των μέτρων. Από την άλλη, πρέπει να έχουμε όλοι την ευθύνη για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν ξαναζήσει πανδημία», τόνισε η κ. Γιαννάκου.

Κληθείσα να σχολιάσει τις εκφράσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του συναδέλφου της Γιάννη Καλλιάνου, που χαρακτήρισαν «κακομαθημένα» και «αλητάκια» τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, η βουλευτής είπε «δεν μου αρέσει η φράση “κακομαθημένα” και “αλητάκια”. Εγώ θα καλούσα τα παιδιά να ξαναμπούν στην τάξη και να κουβεντιάσουμε. Η κυρία Κεραμέως είπε ευχαρίστως να γίνει διάλογος με ανοιχτές τάξεις. Πρέπει να ηρεμήσουν τα παιδιά και να μην τα φουσκώνουν διάφοροι πολιτικοί παράγοντες».

EUROKINISSI

«Πάντοτε η Παιδεία ήταν χώρος όπου αναπτύσσονταν διάφορα δεδομένα που βοηθούσαν τις πολιτικές παρατάξεις. Τα τελευταία χρόνια είχε ηρεμήσει η κατάσταση, δεν ήταν η κατάσταση που είχα εγώ», σημείωσε η βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. και πρόσθεσε:

«Λόγω της οικονομικής κρίσης, υπήρχαν γκρίνιες για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Φέτος όμως πήραν τόσους πολλούς. Για πρώτη φορά πήραν μόνιμο προσωπικό μετά τη δική μου θητεία και πήραν και πολλούς αναπληρωτές. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Είχα κάνει αγώνα να βρω χώρους στην Αθήνα για σχολεία και δεν έβρισκα, δεν είναι εύκολο. Αυτά πρέπει να συζητηθούν με όρους λογικής, αλλά με ανοιχτές τάξεις», σημείωσε η κ. Γιαννάκου κι έκανε λόγο για πρόσωπα που «χαϊδεύουν» τα παιδιά:

«Είναι γνωστό ποιοι “χαϊδεύουν” τα παιδιά» είπε και τόνισε ότι «τα παιδιά που κλείνουν τα σχολεία εμποδίζουν τα παιδιά που έχουν λιγότερα οικονομικά μέσα και αγωνίζονται μόνα τους να δώσουν αύριο στο πανεπιστήμιο και να μπουν σε καλή σχολή, αυτό είναι κακό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις