Νέος συντονιστής του κόμματος ο κύριος Κώστας Μπιτσάνης (σύζυγος της Σοφίας Σακοράφα).

Όσο για την πολιτική γραμματεία αποτελείται από τους: Ευαγγελία Αλεξάκη, Θοδωρή Βασιλακόπουλο, Σίσσυ Βελισσαρίου, Αθηνά Γιανουλάκη, Ηλία Λουλούδη, Γεράσιμο Λυμπεράτο, Αθανάσιο Μπαράκα, Κώστα Ντάσκα, Αλέξη Σμυρλή, Ματία Σόφτση και Σοφία Στράτου.

Η εκλογή έγινε ομόφωνα και σε αυτούς προστέθηκαν άλλα δύο μέλη με κλήρωση οι κ.κ Ελένη Κακαρέτσα και Ελένη Δεληγιάννη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτός από τον συντονιστή και την πολιτική γραμματεία πρότεινε και τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας και αυτά είναι: Γιοχεν Σουλτ, Κώστας Ντάσκας, Ρένα Παπαδοπούλου, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Ευαγγελία Αλεξάκη Δ. Παθιάκη και Ε. Βουβουλούδα.

Κατά το κλείσιμο των διήμερων εργασιών της πρώτης κεντρικής επιτροπής του κόμματος ο πρόεδρος του δήλωσε:

«Το ΜεΡΑ 25 δημιουργήθηκε για να σηκώσει αυτό το μαύρο πέπλο από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Να τους πείσει ότι δεν υπάρχει τελική ήττα. Ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι μπορούμε. Μπήκαμε στη βουλή και το κάνουμε αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να το πετύχουμε στις γειτονιές στα σπίτια στις καρδιές. Εκεί που άγνωστοι μας παλεύουν να κρατηθούν πάνω από την επιφάνεια ενός βούρκου που τους τραβά προς τα κάτω. Αυτός λοιπόν είναι ο δικός σας ρόλος ο ρόλος του κάθε μέλους της κεντρικής επιτροπής μας.

Η στρατηγική του μνημονιακού τόξου είναι η εργαλειοποίηση της στεναχώριας. Η δική σας στρατηγική πρέπει να είναι ο Θρίαμβος της προσωπικής επαφής επί της στεναχώριας. Ο εκδημοκρατισμός του ατομικού χορού των ηττημένων συνανθρώπων μας χωρίς την παραμικρή διάθεση κατηχήσεις η νουθέτησής τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μας όπως κάθε μαραθώνιος κάθε σπαρτακιάδα ξεκινά από ένα βήμα. Το βήμα που κάνουμε μπορεί να είναι τέτοιο. Από εσάς τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας εξαρτάται να αδράξτε τη μέρα να κάνετε το κόμμα το εργαλείο που για πρώτη φορά θα εντάξει τον ενεργοποιημένο αυτοδιοικούμενο Δήμο, τους φτωχούς και τους αδύναμους πού είναι η πλειοψηφία στο επίκεντρο της δημοκρατίας. Εκτός από την χρεοδουλοπαροικία υπάρχει και η μοναξιά. Ας βγούμε όλοι στην κοινωνία.»

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο κόμμα διαπιστώνουν ότι σταδιακά βγαίνει ενισχυμένη η Σοφία Σακοράφα. Και όχι μόνο γιατί ο κ. Μπιτσάνης είναι σύζυγος της. Εξάλλου ο ίδιος έχει αυτόνομη πορεία και μεγάλη πολιτική εμπειρία. Είναι ξεκάθαρο όμως πλέον πως οργανωτικά ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος έχει και πολλές διεθνείς υποχρεώσεις βασίζεται στο εσωτερικό στις δυνάμεις της αντιπροέδρου του Ελληνικού κοινοβουλίου που ένα υπολογίσιμο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις