Με τις ώρες να μετρούν αντίστροφα για την ετυμηγορία του δικαστηρίου που γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το αίτημα για συνολική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας αποτελεί προτεραιότητα ενός πολύ σημαντικού και μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτή τη στιγμή δήλωσε παρόν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Κάτι που ήτυαν αναμενόμενο αν θυμηθούμε ότι η πρώτη του πράξη όταν ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας ήταν να πάει να καταθέσει λουλούδια στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Έναν τόπο μαρτυρίου όπου εκτελέστηκαν πατριώτες από τους φασίστες Γερμανούς με συνεργασία δοσίλογων φασιστών Ελλήνων.

Αυτή τη φορά ανταποκρίνεται και στο κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα. Θυμίζουμε τα λίγα λόγια με τα οποία η οικογένεια του Παύλου Φύσσα κάλεσε αυτή στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση:
Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στα δικά του social media:

«Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπειραν το μίσος, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία, ξυλοκόπησαν, δολοφόνησαν, βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του φυσικού τους δικαστή.

Δεν είναι αθώοι.
Το γνωρίζουμε όλοι και όλες.
Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί για να το φωνάξουμε δυνατά.
Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας.»

Για λόγους υγειονομικούς, κυρίως, μέσα στην αίθουσα θα βρίσκονται ελάχιστοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, οι συνήγοροι και οι συγγενείς των θυμάτων. Στον δρόμο καθ΄οδόν για το Εφετείο βρίσκονταν ήδη από χθες χιλιάδες άνθρωποι από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις