Μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, τίθεται, από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, το ζήτημα της θέσης του Γιάννη Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Παπαδημούλης απευθύνεται στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Μαρία Σασόλι, αλλά και στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών των Ευρωομάδων, με επιστολή για το σχετικό ζήτημα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε, αρχικά, στην ιστορική εξέλιξη στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας πως «είναι μια ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία και μια νίκη ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική βία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Κατόπιν, αναφέρεται στο επικείμενο πολιτικό θέμα, επισημαίνοντας: «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δύο Έλληνες νεοναζί ευρωβουλευτές, οι Ιωάννης Λαγός και Αθανάσιος Κωνσταντίνου, έχουν εκλεγεί με την ψήφο της Χρυσής Αυγής. (…) Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ιδίως όσον αφορά την καταδίκη του ευρωβουλευτή Λαγού, ως ενός από τους εμπνευστές και οργανωτές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και σχετικά με τον ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου, ο οποίος εκλέχθηκε με την ίδια ρατσιστική και εγκληματική ατζέντα», τίθεται ένα «σημαντικό πολιτικό ζήτημα».


Στην εν λόγω επιστολή, αιτείται τη δημιουργία ενός αντιφασιστικού μετώπου με σκοπό την απομόνωση των ακροδεξιών στοιχείων, τονίζοντας πως «όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συνεργαστούν επειγόντως για να σχηματίσουν ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο με σκοπό να απομονώσουν αυτού του είδους τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, ακολουθώντας όλα τα κατάλληλα νομικά βήματα και διαδικασίες», και συνεχίζει «αυτή η εξέλιξη συνδέεται με τις πρόσφατες προσπάθειες ακροδεξιών και εγκληματικών δυνάμεων να βρουν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της αποκατάστασης του ευρωπαϊκού κόμματος της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (APF)»

”Ένας νεοναζί αναμεσά μας” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πήρε με τη σειρά του θέση, απευθυνόμενος προς το σύνολο των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σχετική επιστολή. Συγκεκριμένα, ο κ.Κούλογλου προχωρά σε ενημέρωση των ευρωβουλευτών για τις δράσεις του Γιάννη Λαγού ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, απαριθμώντας δεκάδες εγκλήματα τους.

“Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία αυτής της νομικής μάχης 5,5 ετών. Το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα περιμένει με αγωνία αυτή την ετυμηγορία. Αν και οι νεοναζί δεν βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, σαφώς πρέπει να σταλούν στη φυλακή. Το μίσος, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία κατά των αδύναμων πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι νεοναζί πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να κατανοούμε τα αίτια όλων αυτών. Ένας νεοναζί είναι αυτή τη στιγμή μέλος αυτού του Σώματος και είναι καθήκον μας να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους, τους ευρωβουλευτές, καθώς και όλους τους ευρωπαίους πολίτες και η αυριανή ημέρα ελπίζουμε να είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία στη σύγχρονη κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία”, υπογράμμισε στην εν λόγω επιστολή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις