Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εν ενεργεία αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλα ήμερα στην Καθημερινή και την Ιωάννα Μάνδρου με αφορμή την απόφαση για τη δική της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ντογιάκος δηλώνει δικαιωμένος και ανακουφισμένος μετά την απόφαση του δικαστηρίου καθώς ήταν ο Εισαγγελέας που επόπτευσε τις ανακρίσεις για τα εγκλήματά της Χρυσής Αυγής και έκανε την πρόταση για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αφού μίλα για την υπόθεση απαντά μεταξύ άλλων σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση σε σχέση με ένα θέμα που είχε κυριαρχήσει για εβδομάδες στη δημόσια ζωή επί κυβερνήσεως Σαμαρά.


Όταν εποπτεύατε τις ανακρίσεις για τη Χρυσή Αυγή είχατε δεχθεί επικρίσεις ότι μιλήσατε με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ότι σας είχε μάλιστα αποκαλέσει “Παναθηναϊκάκια”. Ποια είναι η αλήθεια αν θέλετε να μιλήσετε για αυτό.

-Και βέβαια θα μιλήσω. Πραγματικά τότε δέχθηκα δριμεία επίθεση από τους κατηγορούμενους για δήθεν τηλεφωνική μας συνομιλία με τον τότε πρωθυπουργό μέσω της οποίας δήθεν προσπαθούσε να με επηρεάσει εις βάρος τους.
Τότε είπαν για τον “Παναθηναϊκάκια”. Όμως η συνομιλία αυτή δεν έγινε ποτέ. Δεν το λέω εγώ, αυτό . Αποδείχθηκε από την εξέταση που έγινε επίσημα στα ηλεκτρονικά και ψηφιακά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας όπου αποδείχθηκε ότι το σχετικό ντοκουμέντο δεν ήταν γνήσιο. Ο τότε πρωθυπουργός ασφαλώς και δεν μίλησε μαζί μου. Για αυτό τον λόγο η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο έπειτα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε. Και να σας πω και κάτι; Ούτε ο τότε πρωθυπουργός ούτε κανένας άλλος για λογαριασμό οποιουδήποτε και για οποιονδήποτε δεν με παρενόχλησε στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτή είναι η αλήθεια.

O Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρει επίσης ότι από την αρχή της ανάκρισης γι αυτή την υπόθεση, τόσο ο ίδιος, όσο και οι ανακρίτριες κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου, δέχθηκαν ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές από μελή της Χρυσής Αυγής.  Ολόκληρη η συνέντευξη του αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δημοσιεύεται σήμερα στην κυριακάτικη Καθημερινή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις