Τα πρωτοσέλιδα της Αυγής, κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ετυμηγορία της δίκης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή προκάλεσαν πονοκέφαλο…

Το δε πρωτοσέλιδο της Κυριακής «Δεν είναι αθώοι» αναφερόμενο σε Σαμαρά και Μητσοτάκη προκάλεσε την κινητοποίηση της ακροδεξιάς παράταξης «Νέα ΕΣΗΕΑ», με επικεφαλής τον Νίκο Καρούτζο και με δύο έδρες στο σύλλογο.

Συγκεκριμένα απαίτησε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα καταδικάζει -μόνο αυτό από όλα τα άλλα του ελληνικού Τύπου-  το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο ως «μισαλλόδοξο», καθώς, όπως ισχυρίζεται, επιχειρεί να εξομοιώσει Σαμαρά και Μητσοτάκη με τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Η πρόταση ανακοίνωσης από τη «Νέα ΕΣΗΕΑ» κατατέθηκε την Κυριακή αλλά δεν πέρασε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, διότι δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες έξι ψήφους μεταξύ των μελών. Στη συνέχεια η παράταξη στράφηκε στην Ομοσπονδία των Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μέσω της οποίας ζητούσε την έκδοση παρόμοιας ανακοίνωσης.

Στη συνέχεια το ίδιο ζήτησε και η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, η οποία επίσης δεν βρήκε έδαφος υποστήριξης στα μέλη του Δ.Σ. Εξέδωσε μόνη της απόφαση με την οποία καταδικάζει το πρωτοσέλιδο, το οποίο «διαστρέφει την πραγματικότητα και, για να εξυπηρετήσει ευτελείς προπαγανδιστικούς στόχους, αποπληροφορεί, στοχοποιεί και προσβάλλει δύο πρωθυπουργούς που έδωσαν μάχη κατά της Χρυσής Αυγής».

O διευθυντής της εφημερίδας ΑΥΓΗ, Άγγελος Τσέκερης

Συζητήσεις ξεκίνησαν επίσης για την παραπομπή της «Αυγής» στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που παραπέμπεται εφημερίδα (στελέχη της) για πολιτική «γραμμή» μη αρεστή. Για την εκφορά δηλαδή πολιτικής ανάλυσης και πολιτικής θέσης, τεκμηριωμένης.

Η εφημερίδα «Αυγή» δήλωσε ότι αναμένει τις αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και είναι έτοιμη να απαντήσει αναλόγως. Επίσης στην απάντησή της για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τη ΝΔ, μεταξύ των άλλων έγραψε:
«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η «Αυγή» αρνείται να της πιστώσει την «τεράστια» συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις