Απέφυγε να τοποθετηθεί αναλυτικά η Φώφη Γεννηματά επί του σχολίου του Ανδρέα Λοβέρδου περί συγκυβέρνησης του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ, με αφορμή την πρόταση του πρωθυπουργού προς την Άννα Διαμμαντοπούλου για την προεδρία του ΟΟΣΑ. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην κορυφαίο στέλεχος της σημιτικής πτέρυγας και υπουργός κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έχει αποχωρήσει με προσωπική της απόφαση από το κόμμα από το 2013 και έχει ιδρύσει δικό της φορέα. Κατηγόρησε, ακόμη, τον ΣΥΡΙΖΑ για προβοκάτσια αφήνοντας αιχμές και προς τον Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας ότι συμμετείχε στον πολιτικό φορέα της Α. Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά την ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε «δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος για ασχοληθούμε με ένα άστοχο χιούμορ». Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, έπειτα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής.

Με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε», με προφανή αναφορά και στα άλλα στελέχη της κεντροαριστερής παράταξης με αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής που έχει αξιοποιήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχουν χαρακτηρίσει «θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η υποψηφιότητα της Ά. Διαμαντοπούλου στον ΟΟΣΑ», ενώ πρόσθεταν ότι «ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από την παράταξή μας για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;

Η δήλωση Λοβέρδου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που με ανακοίνωσή του αναρωτιέται αν όντως υπάρχει υπόγεια συνεννόηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και “με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε”.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει.

Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη;

Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Δεξιά;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις