Λουκέτο μπαίνει στη φυλλάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία ήταν συνυφασμένη με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Την ανακοίνωση για το κλείσιμο της εφημερίδας έκανε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ιδρύθηκε ως κόμμα τον Ιανουάριο του 1993 και στις 10 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της ομώνυμης φυλλάδας. Το τελευταίο έντυπο κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε το κόμμα ως εγκληματική οργάνωση.

Το τέλος της εφημερίδας ανακοίνωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν ένας από τους βασικούς αρθρογράφους της εφημερίδας.

«Έγραφα πάντοτε πέντε με έξι, μικρά και μεγάλα, κείμενα στην εφημερίδα και πάντοτε το άρθρο της τελευταίας σελίδος, που έδινε την Γραμμή. Σύνολο άρθρων με μέτριους υπολογισμούς περισσότερα από 5.000!» γράφει στο κείμενο στο οποίο ανακοινώνει το κλείσιμο της εφημερίδας, «για λόγους εύκολα κατανοητούς», αναφέρει στο άρθρο του.

Χωρίς ελαφρυντικά η ηγετική ομάδα

Δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό το δικαστήριο στα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν κριθεί ένοχοι για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή.

Για το αδίκημα της ένταξης, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου βίου στον Μιχάλη Αρβανίτη.

Η έδρα αποφάσισε επίσης να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη και την υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Σκάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις