Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος κάνει επίσκεψη στον Έβρο, μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες επανέλαβαν την καταδίκη τους για τις ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις δύο χώρες. Σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστο Μέτσιο, μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα και  το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί. Σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε. Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Άνθιμο

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης. Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. “Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι”, είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον κ. Μητσοτάκη. Αναφερόμενος στον γιο του, που υπηρετεί στον Έβρο, ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε πως θα παραμείνει εκεί για όλη τη θητεία του και από εκεί θα απολυθεί.  Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον γιο του στο στρατόπεδο που υπηρετεί.

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί επίσης το νησί της Σαμοθράκης, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο.  Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στη Σαμοθράκη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στην Αλεξανδρούπολη και η Μαρέβα Μητσοτάκη

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η σύζυγός του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Έφτασε στην πρωτεύουσα του Έβρου με την πρωινή πτήση και αναμένεται να επισκεφθεί τον γιο της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν μπόρεσε να παραστεί στην ορκωμοσία του Κωνσταντίνου λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και E-evros.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις