Για «μικροκομματικό συμφέρον» κατηγορεί την κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της ως προς τους χώρους λατρείας εν μέσω πανδημίας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. «Την ώρα που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων ανεβαίνει καθημερινά, η ΝΔ συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια για τους χώρους λατρείας, προτάσσοντας το μικροκομματικό συμφέρον», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

«Από τον υπουργό της κυβέρνησης που φωτογραφιζόταν να μεταλαμβάνει εν μέσω πανδημίας, τώρα φθάσαμε στο σημείο βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα να τρέχει να συμπαρασταθεί στο δικαστήριο σε Μητροπολίτη που καλούσε τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα της Πολιτείας», συμπληρώνει.

Επισημαίνει, δε, πως «την ίδια ώρα στην Κοζάνη έχει επιβληθεί γενικό lockdown παντού, εκτός από τις γεμάτες εκκλησίες, με τον Μητροπολίτη μάλιστα να καλεί τους πιστούς να μεταλάβουν με την ίδια λαβίδα». «Στα πόσα κρούσματα η κυβέρνηση θα σταματήσει να αγνοεί τη δημόσια Υγεία για χάρη των μικροκομματικών της σκοπιμοτήτων;», καταλήγει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Κέρκυρα Κοζάνη: Εκκλησιάζουσες πόλεις στη διάρκεια της πανδημίας

«Ανενόχλητοτο » κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία και να κοινωνήσουν με την ίδια λαβίδα. «Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε.  Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν!»

Ο δε ιερέας του Ναού του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη δεν αναγνωρίζει οδηγία για παρουσία εντός της εκκλησίας μόνο 9 ατόμων.  «Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον ιερό Ναό, οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη υποχρεούνται εκ του νόμου να φορούν μάσκα» λέει η οδηγία. Δηλαδή «αν δεν θέλετε δεν φοράτε».

Και στην Κέρκυρα ο ιερέας που παρέβηκε την …11η εντολή την περίοδο του lock down αθωώνεται εν μέσω χορδές και οργάνοις Με σύνθημα από τους υποστηρικτές του: «Σήμερα δικάζεται η Εκκλησία». Καμία εκκλησίας δεν δικάζεται. Με κάθε σεβασμό στο θρήσκευμα των πιστών, η χώρα δίνει μια μεγάλη μάχη, μεγαλύτερη από την περίοδο του lock down.  Σε αυτή τη μάχη δεν επιτρέπεται η εκκλησία να έχει το δικό της τροπάριο.

Τα θέατρα, δια νόμου, λειτουργούν με πληρότητα 30% αλλά στις εκκλησίες το πλαφόν φαίνεται ότι το αποφασίζει ο τοπικός ιερέας. Και δεν υπάρχει και πολιτική παρέμβαση σε όσους δεν συντάσσονται με τις επιστημονικές οδηγίες. Η κυβερνητική προτροπή τον περασμένο Μάρτιο, που ήταν καλά ελεγχόμενα τα κρούσματα, έλεγε: «Πρέπει να περιορίσουμε τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες». Σήμερα ουδείς παρεμβαίνει στις προσωπικές απόψεις των ιερέων.

Από τον υπουργό της κυβέρνησης που φωτογραφιζόταν να μεταλαμβάνει εν μέσω πανδημίας, τώρα φθάσαμε στο σημείο βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα, να  συμπαρίσταται στο δικαστήριο Μητροπολίτη, που καλούσε τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα της Πολιτείας. Αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο την εκκλησία και συγκεκριμένο εκκλησίασμα. Αφορά κάθε τοπική κοινωνία. Το αφήγημα δεν μπορεί να είναι μονομερές προς τους νέους, ότι συμπεριφέρονται επιπόλαια εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις